Labai dažnai po vakarienės lieka makaronų, kurių nesinori kitą dieną šildyti, bet išmesti juos gaila. Tokiais atvejais apkepėlė yra tikras išsigelbėjimas.
Sotus ir labai sultingas makaronų apkepas su vištiena, sūriu ir švelniu pieno padažu padės makaronus paversti puikiu kasdieniu patiekalu iš namuose esančių produktų.
Receptas yra labai paprastas ir net nereikia makaronų virti iš anksto. Ši apkepėlė bus tikra palaima maisto mėgėjams, kurie nenori daug laiko praleisti prie viryklės.
VIŠTIENOS IR MAKARONŲ APKEPĖLĖ
Jums reikės:
- 250 g makaronų
- 250 g vištienos filė
- 300 ml pieno
- 2 kiaušinių
- 70 g kietojo sūrio
- 100 g lydyto sūrio
- Saujos krapų
- 1 šaukštelio druskos
- Prieskonių pagal skonį
- Augalinio aliejaus formai sutepti
Gaminimas:
Sumalkite vištienos filė. Sutarkuokite morkas, supjaustykite svogūną. Daržoves pakepinkite keptuvėje su aliejumi.
Norėdami paruošti padažą, maišytuve sumaišykite lydytą sūrį, kiaušinius, svogūnus ir morkas, palaipsniui įpilkite pieno.
Įberkite druskos, pipirų ir viską sumaišykite.
Kepimo indą sutepkite aliejumi ir supilkite į jį sausus makaronus. Jei turite jau virtų makaronų, naudokite juos.
Maltą vištieną paskleiskite ant makaronų. Ant viršaus supilkite paruoštą padažą.
Kad šis patiekalas greitai nenusibostų, patiekite jį su skirtingais padažais. Sūris, pomidorai, grietinėlė, grybai – visi jie yra aromatingi, skanūs ir keliantys apetitą.
Pašaukite kepimo formą 30-40 minučių į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros.
Likus 15–20 minučių iki gaminimo pabaigos, ant patiekalo pabarstykite tarkuoto sūrio ir smulkintų krapų.
Vištienos ir makaronų apkepėlė yra paruošta. Skanaus!
Kad patiekalas būtų dar sultingesnis, į paprastą makaronų ir maltos mėsos patiekalą įmaišykite pomidorų, o dėl skonio pridėkite kalendros ir česnakų.