Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

4 paprasti ir skanūs receptai su kopūstais. Būtinai išbandykite juos visus!

Jei manote, kad kopūstai yra nuobodi daržovė – jūs klystate. Šiandien jums paruošėme receptus su kopūstais, kurių dėka kopūstus galite paruošti 4 skirtingais bei skaniais būdais!

  1. Šviežių kopūstų salotos

Skanios ir maistingos salotos, puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos patiekalų arba kaip lengva vakarienė.

Jums reikės:

  • 165 g baltųjų kopūstų
  • 100 g agurkų
  • 100 g kukurūzų
  • 6 putpelių kiaušinių arba 2 vištų kiaušinių
  • svogūnų
  • 2 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga:

Smulkiai supjaustykite kopūstus, sudėkite į salotų dubenį ir lengvai suspauskite rankomis, kad jie išskirtų sultis ir būtų minkštesni.

Agurkus supjaustykite trumpomis juostelėmis ir smulkiai supjaustykite svogūną.

Įberkite kukurūzų ir į ketvirčius supjaustykite virtus kiaušinius.

Salotas apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis, tada pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir sumaišykite.

  1. Kepti kopūstų kotletai

Nustebsite, kokie jie skanūs!

Jums reikės:

  • 300 g maltos mėsos
  • 75 g kopūstų
  • 40 g varškės
  • 1 arba 1 su puse šaukšto avižinių dribsnių
  • krapų
  • česnakų granulių

Gaminimo eiga:

Kopūstus supjaustykite kuo mažesniais gabalėliais.

Maltą mėsą sumaišykite su kopūstais.

Šakute išplakite kiaušinį, suberkite sūrį ir išmaišykite iki vientisos masės.

Į dubenį su malta mėsa supilkite kiaušinių mišinį, tada suberkite smulkintus krapus, druską, juoduosius pipirus ir česnakų granules. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus.

Suberkite avižinius dribsnius ir sumaišykite.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, šlapiomis rankomis formuokite kotletus ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

  1. Salotos su kopūstais ir vištienos gabaliukais

Fantastiškas receptas lengvai ir skaniai vakarienei!

Jums reikės:

  • 300 g vištienos krūtinėlės
  • 2 šaukštų sojos padažo
  • 200 g kopūstų
  • 9 vyšninių pomidorų
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • 1 šaukštelio garstyčių
  • 1 šaukštelio prancūziškų garstyčių
  • 1 šaukštelio medaus

Gaminimo eiga:

Vištienos krūtinėlę supjaustykite smulkiais gabalėliais, įpilkite 2 šaukštus sojos padažo ir leiskite mėsai 15 minučių marinuotis.

Kopūstus smulkiai supjaustykite, truputį pasūdykite ir šiek tiek pamaišykite rankomis, kad suminkštėtų.

Suberkite pomidorus, kuriuos prieš tai supjaustykite ketvirčiais.

Paruoštą mėsą su sojos padažu sudėkite į sausą įkaitintą keptuvę ir troškinkite apie 10 minučių, kol iškeps. Dar karštą mėsą sudėkite į salotų dubenį.

Alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinų sultimis, garstyčiomis, prancūziškomis garstyčiomis ir medumi.

Viską sumaišykite, papuoškite ir galite patiekti!

  1. Šviežių kopūstų pyragas

Tiks tiems, kurie nemėgsta salotų

Jums reikės:

Tešlai:

  • 100 g paprastų miltų
  • 100 g kefyro, jogurto ar rūgpienio
  • 75 g grietinėlės
  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • Šiek tiek cukraus
  • 1/2 šaukštelio druskos

Įdarui:

  • 300 g kopūstų
  • 2 virtų kiaušinių
  • Krapų ar svogūnų

Gaminimo eiga:

Kopūstus supjaustykite kuo smulkesniais gabalėliais, įberkite šaukštelį druskos ir sumaišykite rankomis. Leiskite kopūstams pastovėti 10 minučių, kad išsiskirtų sultys ir suminkštėtų.

Kiaušinius išplakite su druska.

Įpilkite kefyro ir grietinėlės, toliau maišykite šaukštu.

Persijokite miltus ir kepimo miltelius, ir atsargiai viską maišykite, kol susidarys vienalytė tešla.

Kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su nusunktais kopūstais.

Suberkite smulkintus krapus ir svogūną. Įberkite druskos ir pagardinkite prieskoniais pagal savo skonį.

Formą (20 cm) ištepkite aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais.

Į formą įdėkite 2 šaukštus tešlos, tada tolygiai paskleiskite įdarą ir supilkite likusią tešlą. Šakute lengvai subadykite tešlą, kad tešla šiek tiek įsigertų paruošto įdaro.

Pabarstykite pyragą sezamo arba linų sėklomis ir kepkite apie 45 minutes 180°C temperatūroje. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku ir, kai pyragas bus iškeptas, galėsite jį patiekti.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---