Jei jums patinka cukinijos, būtinai pasigaminkite jas, įdarytas su sūriu. Taip paruoštos cukinijos yra be galo skanios ir dar traškios viduje!
Sudėtis
- 2 cukinijos
- 2 kiaušiniai
- 1 žiupsnelis druskos
- 2 šaukštai miltų arba krakmolo
- 150 g sūrio
- 1 šaukštas aliejaus
- pipirai pagal skonį
Supjaustykite cukinijas tarsi knygeles. Padarykite pirmąjį pjūvį, palikdamas kelis mm iki galo, o antrą pjūvį darykite iki galo. Taip šie apskritimai bus sujungti viduryje.
Paruoškite įdarą ir tešlą. Įdarui sutarkuokite sūrį. Jei sūris yra pakankamai sūrus iš savęs, nereikia papildomai dėti druskos ant cukinijų. Tešlai sumuškite 2 kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, išmaišykite, bet neplakite.
Cukinijas prikimškite tarkuotu sūriu ir užverkite.
Įdarytas cukinijas apvoliokite krakmole arba miltuose, pamerkite į tešlą ir sudėkite į gerai įkaitintą keptuvę. Kiekvieną pusę kepkite maždaug 1-1,5 min.
Cukinijas geriausia patiekti su baltuoju česnako padažu. Jį galite pasigaminti vos per kelias minutes.
Reikės:
- 150 g grietinės
- 20-30 g krapų
- 2-3 skiltelės česnako
- 1 žiupsnelio druskos
Krapus smulkiai supjaustykite, peiliu susmulkinkite kelias skilteles česnako arba jas išspauskite. Į grietinę pridėkite druskos ir žalumynų su česnaku. Viską gerai išmaišykite ir galite patiekti padažą kartu su cukinija!