Vasara ir ankstyvas ruduo yra geriausias laikas eksperimentuoti virtuvėje. Šviežių daržovių ir žolelių gausa leidžia paruošti neįprastus ir sveikus patiekalus. Šiandien mes jums pasakysime, kaip ruošiama trinta cukinijų sriuba. Beje, cukinijos gali būti daugelio patiekalų pagrindas.
Trinta cukinijų sriuba
Patiekalas gaunasi labai švelnus, sotus ir skanus. Cukinijų sriubos gaminimas užtrunka tik 20 minučių, o tada jau galite patiekti. Subtili žalia spalva, neįprastas cukinijų, salierų ir baziliko skonių derinys nepaliks abejingų.
Jums reikės:
- 700 g šviežių cukinijų
- 225 g porų
- 170 g salierų stiebų
- 55 g šviežių baziliko lapelių
- 3 skiltelių česnako
- 100 g fetos sūrio
- 4-5 šaukštų alyvuogių aliejaus
- druskos ir pipirų pagal skonį
- 1 citrinos
Gaminimas:
Sriubai jums reikės jaunų cukinijų. Daržoves gerai nuplaukite ir pašalinkite galiukus. Cukinijas supjaustykite nedideliais kubeliais. Žievelę galite nulupti arba palikti, pasirinkite pagal skonį.
Paruoškite salierų stiebus. Jie suteiks patiekalui neįprastą skonį. Supjaustykite juos mažais kubeliais.
Porą supjaustykite plonais žiedais. Česnako skilteles išspauskite arba smulkiai supjaustykite.
Į įkaitintą keptuvę supilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Suberkite porus ir salierus, tuomet kepinkite ant vidutinės ugnies apie 1 minutę. Tada daržoves pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite dar 5 minutes.
Prie porų ir salierų suberkite smulkintą česnaką. Išmaišykite ir kepkite maždaug 30 sekundžių.
Dabar į keptuvę suberkite svarbiausią ingredientą – cukinijas. Kepkite dar 1 minutę. Suberkite baziliko lapelius ir išmaišykite.
Į puodą (iš puodų rinkinio pasirinkite didesnį) su daržovėmis supilkite 1,2 litro vandens. Jei norite, kad cukinijų sriuba būtų dar sotesnė, vietoj vandens galite naudoti vištienos sultinį.
Sriubą užvirkite. Tada uždenkite dangčiu ir virkite dar 10 minučių. Pagardinkite patiekalą druska ir pipirais pagal skonį.
Naudodami rankinį trintuvą, susmulkinkite daržoves puode. Įberkite dar šiek tiek smulkinto baziliko, 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir supilkite vienos citrinos sultis. Dar kartą sumaišykite ir susmulkinkite visus ingredientus, naudodami elektrinį smulkintuvą.
Patiekdami pagardinkite skrebučiais ir fetos sūriu. Taip pat galite papuošti baziliko lapeliu.
Visą sriubos gaminimo procesą galite pamatyti žemiau pateiktame vaizdo įraše.
Trinta cukinijų sriubą yra šviesiai žalios spalvos. Tokį atspalvį suteikia ne tik daržovės, bet ir salierai bei bazilikai. Neįprastą skonį su lengvu rūgštumu prisiminsite ilgai. Skanaus!