Puikus receptas riešutų skonio suktiems pyragėliams pagaminti, jie yra labai subtilaus skonio ir be galo minkšti. Pagal labai aiškiai pateikiamas vaizdo įrašo instrukcijas iš „YouTube“ kanalo, tikrai kiekvienas galės juos pasidaryti.
Jums reikės:
- Apie 800 g paprastų miltų (pagal poreikį)
- 40 g šviežių mielių (arba 10 g sausų mielių)
- 300 ml šilto pieno
- 200 g sviesto arba margarino
- 4 šaukštelių cukraus
- Pusės šaukštelio druskos
- 3 kiaušinių trynių
Įdarui:
- 3 kiaušinių baltymų
- 200 g maltų graikinių riešutų
- 4 šaukštų cukraus
Glajui:
- 300 ml vandens ar pieno
- 2 griežinėlių citrinos
- 50 g cukraus
Apibarstymui:
- Cukraus pudros
Gaminimo eiga:
Leiskite sviestui ištirpti karštame piene. Kitame dubenyje sumaišykite sutrintas mieles, kiaušinių trynius, cukrų, supilkite atvėsusį pieną su ištirpintu sviestu.
Kruopščiai viską sumaišykite.
Palaipsniui įdėkite miltų ir druskos bei gerai išmaišykite.
Išminkykite tešlą, uždenkite ir leiskite jai pastovėti bent dešimt minučių.
Tuo tarpu pasiruoškite įdarą:
Išplakite kiaušinių baltymus su cukrumi iki putų.
Tada sumaišykite su graikiniais riešutais.
Imkite gaminti:
Iškočiokite tešlą, paskleiskite įdarą ir vyniokite į ritinį. Visada susukite tik vieną trečdalį tešlos, ją atskirkite perpjaudami ir tęskite taip toliau, kol gausite tris tokius ritinius (žr. vaizdo įrašą).
Kiekvieną ritinėlį supjaustykite nedidelėmis riekelėmis ir padėkite ant kepimo skardos.
Kepimo skardą prieš tai ištepkite riebalais arba patieskite kepimo popierių.
Kepkite apie 25-30 minučių.
Paruoškite glajų:
Leiskite cukrui ištirpti vandenyje, suberkite citrinos skilteles ir virkite 3-4 minutes.
Karštu glajumi užpilkite dar šiltus pyragėlius.
Galiausiai pabarstykite cukraus pudra ir patiekite ant stalo.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: