Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Įspūdingas tortas, kurį pagaminsite net neįjungę orkaitės!

Jūs galite paruošti šį garsųjį desertą pagal „YouTube“ kanalo receptą net neįjungę orkaitės, ir visi jo paragavę, bus iš tiesų sužavėti!

Jums reikės:

Tešlai:

  • 1 kiaušinio
  • 250 g grietinės
  • 15 g kakavos
  • 420 g paprastų miltų
  • 10 g kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos

Kremui:

  • 400 g grietinės
  • 200 ml plaktos grietinėlės
  • 180 g cukraus pudros
  • Vanilinio cukraus arba esencijos

Gaminimo eiga:

Dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais.

Atskirame dubenyje išplakite kambario temperatūros grietinę su kiaušiniu ir druska.

Tada pusę grietinės perpilkite į atskirą dubenį.

Į grietinės masę sudėkite persijotą kakavą ir gerai išmaišykite.

Į tą patį dubenį įberkite 200 g išsijotų miltų ir sumaišykite minkštą ir elastingą tešlą, ir padarykite iš jos rutulį.

Į antrąjį dubenį su grietine įmaišykite likusius persijotus miltus, vėl suminkykite lygią, elastingą tešlą, suformuokite į rutulį ir sudėkite abu tešlos rutuliukus į maistinės plėvelės maišelį.

Leiskite pastovėti 15 minučių.

Po 15 minučių baltą ir rudą tešlą padalinkite į 8 lygias dalis, iš kurių suformuokite rutuliukus.

Pabarstykite stalviršį miltais ir iš kiekvieno rutulio iškočiokite paplotį. Naudodami dangtį, išpjaukite didelį apskritimą.

Kiekvieną blyną subadykite šakute, kad kepant neišsipūstų.

Įkaitinkite keptuvę su storu dugnu ir kepkite kiekvieną blyną sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies apie 1,5 – 2 minutes iš kiekvienos pusės.

Kol kepa vienas blynas, pasiruoškite kitą.

Tada likučius supjaustykite nedideliais gabaliukais ir iškepkite sausoje keptuvėje. Jie bus naudojami dekoravimui.

Paruoškite kremą. Į dubenį supilkite šaltą grietinėlę, suberkite cukraus pudrą ir sumaišykite su šluotele.

Plakite grietinėlę iki standumo.

Grietinę sumaišykite su cukrumi ir plakta grietinėle.

Turi susidaryti vienalytis ir blizgus kremas.

Dabar imkite formuoti tortą. Padėkite pirmąjį šviesų blyną ant padėkliuko ar lėkštės, patepkite kremu ir uždėkite antrąjį blyną su kakava. Tokiu būdu pakaitomis sluoksniuokite blynus su kremu.

Kremu ištepkite šonus ir padėkite į šaldytuvą 5-7 minutėms.

Iškeptus tešlos likučius malkite elektriniu trintuvu tol, kol pasidarys trupiniai.

Šiais trupiniai papuoškite pyragą ir palikite 8-10 valandų šaldytuve.

Prieš pjaustydami pyragą, išimkite jį iš šaldytuvo 30 minučių prieš, tada supjaustykite ir galėsite patiekti ant stalo.

Skanaus!

Vaizdo medžiaga:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---