Šie sūrio pyragėliai turėtų kvepėti ant jūsų stalo bent kartą per savaitę! Mano draugai negalėjo nesusižavėti jų skoniu, kai pasiūliau jų paragauti prie kavos, todėl jie iš karto paprašė recepto.
Šį puikų receptą pristato mūsų skaitytoja.
Jums reikės:
(Norint pagaminti 20 vienetų)
- 250 g varškės
- 80 g sviesto
- 180 g paprastų miltų
- 3 šaukštų cukraus
- 2 šaukštų kokoso drožlių
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
Gaminimo eiga:
Į dubenį sudėkite varškę, žiupsnelį druskos ir sviestą.
Gerai, iki vientisos masės išmaišykite šakute.
Tada į kepimą formą suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius.
Sumaišykite vientisą tešlą.
Ji turėtų būti stora ir nelipni.
Padalinkite ją į dvi dalis.
Pirmąjį tešlos gabalą iškočiokite į maždaug 2-3 mm storio juostą.
Nupjaukite kraštus, per visą ilgį pabarstykite cukrumi ir kokoso drožlėmis.
Tada imkite sukti į ritinėlį nuo ilgesnio krašto.
Supjaustykite ritinį į lygias dalis, kurių kiekvienos dalies plotis būtų apie 5 – 6 cm.
Tą patį padarysime su antruoju tešlos gabalėliu.
Gautus vamzdelius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Leiskite jau paruoštiems pyragaičiams atvėsti.
Pabarstykite cukraus pudra.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: