Tarp daugybės mano atsargų visada yra keletas stiklainių obuolių sulčių. Mano vaikai labai mėgsta šį sveiką gėrimą. Kartais iš obuolių ruošiu zefyrus, nes juos labai mėgsta vyras. Bet keksiukai su obuolių sultimis yra patys mėgstamiausi. Keksiukai su obuolių sultimis net nespėja visiškai atvėsti, nes šeima juos suvalgo dar šiltus.
Kepimo miltelių dėka tešla gaunasi puri ir švelni. Nerekomenduoju sulčių keisti kitais priedais, nes keksiukai gali nesigauti. Tie, kurie griežtai skaičiuoja kalorijas, gali sumažinti cukraus kiekį. Ypač, jei obuolių sultys yra saldžios.
Jums reikės
- Kvietinių miltų 320 g
- Kiaušinių 2 vnt.
- Kefyro 200 ml
- Obuolių sulčių 90 ml
- Cukraus 190 g
- Kepimo miltelių 1 šaukštelio
- Vanilinio cukraus 2 šaukštelių
Gaminimas:
Sumaišykite kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų, viską plakite mikseriu iki purių putų.
Supilkite obuolių sultis, kefyrą ir persijotus miltus kartu su kepimo milteliais į kiaušinių plakinį. Vėl plakite viską mikseriu iki vientisos masės.
Sutepkite keksiukų formeles sviestu (arba naudokite vienkartinius popierinius įdėkliukus), kiekvieną formelę užpildykite su 2/3 tešlos.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite keksiukus 25-30 minučių. Praėjus šiam laikui, išimkite iš formos ir leiskite atvėsti.