Puikūs blynai su obuoliais, kurie yra tikrai purūs, minkšti ir juos kepant, nereikia jokių mielių.
Puiki vakarienė ar saldūs pusryčiai, kurie patiks visai šeimai!
Jums reikės:
- 2 kiaušinių
- 1 vanilinio cukraus
- 2 šaukštų cukraus
- žiupsnelio druskos
- 1 puodelio paprastų miltų
- 1 puodelio pieno
- 1 puodelio tarkuotų obuolių (apie 2 vnt. obuolių)
- 1 šaukšto aliejaus
Padažui (neprivaloma):
- Jogurto
- Varškės
- Grietinės
- Uogienės
Pabarstymui:
- Cukraus pudros
Gaminimo eiga:
Trynius atskirkite nuo kiaušinių baltymų.
Trynius sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, pienu ir druska.
Dalimis įberkite persijotus miltus ir išmaišykite.
Maišykite tol, kol neliks miltų gumulėlių.
Tada įmaišykite tarkuotus obuolius.
Baltymus išplakite iki purių ir standžių putų konsistencijos.
Po truputį išplaktus baltymus įmaišykite į tešlą.
Įkaitintoje keptuvėje, išteptoje aliejumi, ant vidutinės ugnies kepkite blynus iš abiejų pusių.
Kepkite, kol jie taps šviesiai rudos spalvos.
Blynus pagardinti galite pagal skonį, man labiausiai patinka pagardinti su braškiniu jogurtu arba varške.
Blynai yra minkšti ir labai purūs!
Jie taip pat yra labai skanūs, pavyzdžiui, jei tik apibarstysite juos cukraus pudra.
Linkime gero skonio!