„YouTube“ kanale radome fantastišką deserto, kuris atrodo tarsi konditerijos gaminys, receptą, tačiau pagal jį galite paruošti be didelių pastangų!
Sodrus šokolado skonis ir gardus bei gaivus varškės kremas. Tai nuostabus derinys!
Jums reikės:
Tešlai:
- 170 g paprastų miltų
- 50 g kakavos
- 2,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 4 kiaušinių
- 80 g grietinės
- 100 ml saulėgrąžų aliejaus
- 120 g cukraus
- 1/4 šaukštelio druskos
Kremui:
- 100 g grietinės
- 400 g varškės
- 250 g kondensuoto pieno
- 50 g kakavos
Glajui:
- 60 g sviesto
- 100 g juodojo šokolado
- 40 g pieno
- sirupo
- 100 g vandens
- 50 g cukraus
- 20 g konjako / brendžio
Gaminimo eiga:
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską.
Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi, grietine ir aliejumi.
Tada įmaišykite sausą mišinį į kiaušinių masę. Plakite maišytuvu iki vientisos masės.
Uždenkite formą kepimo popieriumi ir supilkite į ją tešlą.
Kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 minučių.
Pasibaigus kepimo laikui, tešlą patikrinkite mediniu pagaliuku.
Jei tešla gerai iškepusi, ištraukite ją iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Apverskite ir atsargiai nuimkite kepimo popierių.
Peiliu išlyginkite šonus ir supjaustykite tešlą į 4 lygias dalis.
Kiekvieną dalį aptepkite sirupu, kurį paruoškite taip: 50 g cukraus sumaišykite su 100 ml vandens ir užvirkite.
Virkite apie 2 minutes ir leiskite atvėsti. Įpilkite 2 šaukštus konjako.
Paruoškite kremą. Sumaišykite grietinę, varškę, kakavą ir kondensuotą pieną.
Gerai viską išmaišykite.
Galite surinkti pyragą. Ant padėklo uždėkite pirmąjį iškeptą paplotėlį ir užtepkite 1/3 kremo.
Tada uždėkite antrąją biskvito dalį, lengvai paspauskite ir vėl tepkite 1/3 paruošto kremo. Tęskite taip, kol sunaudosite visus ingredientus ir padėkite pyragą į šaldytuvą.
Paruoškite glajų.
Sviestą sumaišykite su pienu ir užvirkite.
Į karštą masę sudėkite skaldyto šokolado ir maišykite tol, kol šokoladas visiškai ištirps.
Glajų tolygiai užpilkite ant pyrago viršaus ir leiskite jam sukietėti.
Supjaustykite ir galite patiekite.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: