Pakanka nedidelio daržovių kiekio, kad skaniais sumuštiniais galėtų užkąsti visa šeima ir netikėti svečiai. Cukinijos čia bus pagrindinis ingredientas, o sūris suteiks pikantiškumo. Ši užtepėlė jus sužavės, tad gaminsite ją dažnai. Su ingredientais galite ir eksperimentuoti!
Ingredientai:
- cukinijos – 2 vnt.
- morkos – 1 vnt.
- svogūnas – 1 vnt.
- žalumynai – pagal skonį
- sūris – 2 pakeliai
- druska, pipirai – pagal skonį
- saulėgrąžų aliejus – kepimui.
Gaminimas:
Svogūną ir cukiniją supjaustykite mažais kubeliais. Morkas sutarkuokite.
Svogūnus sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi, kepkite iki skaidrumo, o tada į ją sudėkite morkas. Gerai išmaišykite, įpilkite šiek tiek aliejaus, jei reikia, įberkite druskos, pipirų ir troškinkite, kol suminkštės.
Galiausiai sudėkite cukinijas į kepamas daržoves ir gerai sumaišykite. Daržoves dar 2-3 minutes palaikykite atviroje keptuvėje, o po to 10-12 minučių kepkite po dangčiu, nepamiršdami kartas nuo karto pamaišyti. Pabaigoje įberkite druskos, pipirų ir pakepinkite porą minučių be dangčio, visą laiką maišydami, kad išgaruotų kuo daugiau drėgmės. Tada nukelkite daržoves nuo ugnies ir palikite atvėsti.
Smulkiai supjaustykite žalumynus, supjaustykite sūrį kubeliais.
Atvėsusias daržoves sudėkite į maišytuvą, jei reikia, nupilkite iš jų atsiradusias sultis. Sudėkite sūrį ir žalumynus ir maišykite iki vientisos masės 3-4 minutes. Tada belieka mėgautis skania užtepėle.
Vaizdo įrašas: