Pyragas su uogomis taps vienu mėgstamiausių jūsų desertų. Net pradedančioji šeimininkė sugebės jį puikiai iškepti. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai sumaišyti visus ingredientus!
Ingredientai:
- Kiaušinis – 2 vnt.;
- Miltai – 2 puodeliai (240 g);
- Cukrus – 1 puodelis (160-200 g);
- Vanilinis cukrus – 10 g;
- Druska – 1/3 arbatinio šaukštelio;
- Pienas – 8 valgomieji šaukštai;
- Augalinis aliejus – 8 valgomieji šaukštai;
- Uogos – 300 g.
Gaminimas:
Sumaišykite kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, druską, pieną, augalinį aliejų. Į skystą masę suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir gerai išmaišykite.
Sumaišykite uogas su vienu šaukštu miltų. Šiam pyragui tinka tiek šviežios, tiek šaldytos uogos. Jei planuojate naudoti šaldytas uogas, turėsite šiek tiek ilgiau kepti pyragą.
Į tešlą supilkite uogas ir gerai išmaišykite visus ingredientus. Kepimo indo dugną išklokite kepimo popieriumi, o indo šonus patepkite augaliniu aliejumi. Supilkite tešlą į formą.
Pyragą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 30-40 minučių. Iškepus, leiskite pyragui 10 minučių pastovėti ir tada švelniai perkelkite į lėkštę. Prieš patiekdami pyragą apibarstykite cukraus pudra ir, jei norite, papuoškite uogomis. Skanaus!
Vaizdo įrašas: