Šiandienos recepte parodysime, kaip gaminami pyragėliai iš tikrai purios tešlos. Galite naudoti bet kokį įdarą, kokio tik norite. Tai patogu, skanu ir praktiška.
Kitas šios tešlos privalumas yra tai, kad jos skonis patiks net tiems žmonėms, kurie nekenčia mielių kvapo kepiniuose. Viskas, ko jums reikia, yra tik griežtai laikytis nurodytų proporcijų.
Ypatingi pyragėliai
Jums reikės:
- 500 ml pieno
- 500 ml kefyro arba rūgpienio
- 4 kiaušinių
- 1 trynio
- 100 g sviesto
- 50 ml augalinio aliejaus
- 120 g cukraus
- druskos
- 8 g sodos
- 60 g šviežių mielių
- 2,1 kg miltų
Gaminimas:
250 ml karšto pieno kruopščiai sumaišykite su 2 šaukštais miltų ir leiskite mišiniui atvėsti iki kambario temperatūros. Į likusį pieną įpilkite mielių ir palikite 10 minučių. Kai ant pieno paviršiaus susidaro putos, sumaišykite abu gautus mišinius maišytuvu.
Išsijokite miltus, įberkite šiek tiek druskos, cukraus ir sodos. Išmaišykite. Šakute išplakite kiaušinius, įpilkite į juos išlydyto sviesto, kefyro ir vėl viską gerai išmaišykite.
Į kiaušinių mišinį suberkite miltus, pieno ir mielių mišinį. Minkykite tešlą rankomis 10 minučių. Ji bus minkšta ir šiek tiek lipni. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir atidėkite 40 minučių, praėjus šiam laikui dar kartą išminkykite ir palikite plėvelėje dar 40 minučių.
O tada viskas kaip įprastai: paruoškite mėgstamą įdarą, suformuokite pyragėlius ir aptepkite kiaušinio trynio plakiniu, sumaišytu su vandeniu. Pyragaičius kepkite 190 laipsnių temperatūroje apie 35 minutes.
Stenkitės nenaudoti per skysto įdaro: taip rizikuojate, kad pyragėliai gausis per daug drėgni. Patariame kaip įdarą išbandyti pikantišką varškę, smulkintus obuolius, vyšnias be kauliukų.
Linkime sėkmingų kulinarinių eksperimentų ir kokybiškų kepinių. O šie pyragėliai tiks tiek iškyloje, tiek ant šventinio stalo.
Skanaus!