Kiekviena šeimininkė virtuvėje laikosi savo taisyklių ir įpročių. Tačiau niekas nėra apsaugotas nuo aplaidumo gaminant maistą: nei profesionalus virėjas, nei paprasta moteris, ruošianti vakarienę savo šeimai. Mes išsiaiškinome, kokie įpročiai paseno ir netgi gali pakenkti gaminant maistą. Esame tikri, kad kiekviena šeimininkė bent kartą gyvenime taip padarė.
Blogi įpročiai virtuvėje
Neteisingai kepame šaldytus produktus
Daugelis žmonių perka šaldytus kotletus parduotuvėje arba gamina juos iš maltos mėsos ir paskui laiko šaldiklyje. Tačiau draudžiama iš karto į keptuvę dėti šaldytą mėsą, pamirštant ją atšildyti. Pirmiausia mėsos produktai turi būti atšildyti, o po to termiškai apdoroti. Jei į karštą keptuvę patenka smulkūs ledo gabaliukai, aliejus pradeda sproginėti ir taškytis į visas puses.
Plauname makaronus
Jei po virimo skalaujate makaronus, niekada nepagaminsite skanių itališkų makaronų. Faktas yra tas, kad vanduo nuplauna krakmolą nuo makaronų ir tada į juos sunkiau įsigeria padažas.
Peiliu nubraukiame daržoves nuo pjaustymo lentelės
Kitas įprotis, kurio turėtų atsikratyti šiuolaikinė namų šeimininkė virtuvėje. Jei supjaustytas daržoves nuo lentelės aštriąja peilio dalimi nustumiate į puodą, tuomet turime jus nuliūdinti. Šis įprotis lemia tai, kad peiliai greitai atšimpa. Geriau šiam veiksmui naudokite medinę mentelę.
Bandome sudėtingus receptus
Prieš atvykstant svečiams, kiekviena šeimininkė stengiasi nustebinti draugus ir artimuosius savo kulinariniais šedevrais. Dažnai moterys knygoje ar internete randa sudėtingą receptą ir bando jį pakartoti. Nerekomenduojame eksperimentuoti virtuvėje prieš atvykstant svečiams. Ką darysite, jei patiekalas nepasiteisins ir jūs neturėsite laiko pagaminti ką nors kito?
Kepant perpildome keptuvę
Dar viena klaida, kurią daro mūsų šeimininkės. Jos taupo vietą keptuvėje ir aliejų, todėl perpildo keptuvę. Dėl to kotletai negali normaliai iškepti, juos nepatogu pasiekti ir apversti.
Užpilame arbatą verdančiu vandeniu
„Virdulys užvirė, dabar arbatos maišelį galima užpilti verdančiu vandeniu“ – šios taisyklės laikomės daugelis iš mūsų. Tačiau reikia įspėti: per aukšta vandens temperatūra gali sugadinti tokio subtilaus gėrimo, kaip arbata, skonį. Ekspertai rekomenduoja užvirinti vandenį ir lesti jam atvėsti. Baltąją arbatą reikia užpilti 65–75 laipsnių temperatūros vandeniu, žaliąją – 75–85 laipsnių temperatūros. O juodai arbatai tinka vanduo, kurio temperatūra 85–95 laipsniai.
Pradžioje pakepiname česnaką
Daugelyje receptų galite pamatyti patarimą, kad česnaką reikia pakepinti kartu su svogūnais pačioje kepimo pradžioje. Tačiau pagalvokite patys: česnakas greitai dega. Dėl to patiekalas įgauna nemalonų kartų poskonį. Todėl šį ingredientą geriausia suberti į keptuvę gaminimo pabaigoje.
Į keptuvę pilame vandens
Pilti vandenį į keptuvę, kad patikrintumėte, ar jis pakankamai karštas, yra mūsų močiučių įprotis. Šis tikrinimo metodas dažniausiai baigiasi nudegimais. Į keptuvę vietoj vandens įmeskite duonos gabalėlį. Jei jis šnypščia, keptuvė yra pakankamai karšta.
Duonos pjaustymas
Pasirodo, kad net duoną dažnai pjaustome neteisingai! Niekada tam nenaudokite peilio su lygia geležte. Geriau nusipirkite specialų peilį su dantyta geležte. Būsite nustebinti, kad su tokiu peiliu daug lengviau pjaustyti duoną.
Kiaušinius mušame tiesiai į indą
Net jei jūs pasiekėte tobulumą šiuo klausimu ir į tešlą nepatenka nė vienas mažas lukšto gabalėlis, geriau kiaušinius pirmiausia mušti į atskirą indą. Beje, tokiu būdu galite būti tikri, kad kiaušinis nėra sugedęs.
Dabar jau žinokite, kurie įpročiai turi būti pamiršti visam laikui. Ar jau atsikratėte žalingų ir pasenusių įpročių virtuvėje, ar ir toliau jų ištikimai laikotės?