Trečiadienis, 27 lapkričio, 2024

Naujausi

Triukai, kurie palengvina maisto gaminimą virtuvėje

Skaniai pavalgyti mėgsta bene kiekvienas. O štai stovėti prie puodų – retas. Galbūt bus lengviau prisiversti gaminti, jei įsidėmėsite šiuos triukus, kurie palengvina maisto ruošimą.

Virkite makaronus kaip tikri italai

Į puodą įpilkite daugiau vandens, kad ¾ indo būtų vanduo, kitaip makaronai bus lipnūs. Jei ketinate valgyti makaronus su padažu, į vandenį nepilkite aliejaus. Aliejus suformuoja plėvelę ant makaronų ir tada jie nevisiškai sugeria padažo skonį. Svarbiausia makaronus virti 1-2 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Tada perdėti juos į padažą ir kaitinti, kol suminkštės. Nepabijokite atlikti tokio eksperimento.

Traški žuvis – lengvai įgyvendinama misija

Svarbiausia – būkite kantrus ir dėmesingas. Keptuvės pasirinkimas taip pat vaidina svarbų vaidmenį. Keptuvės su nelipniu paviršiumi netinka: žuvis nekeps. Ketaus keptuvės taip pat sugeria įvairius skonius ir aromatus. O štai keptuvė iš nerūdijančio plieno – geriausias pasirinkimas.

Ant vidutinės arba stiprios ugnies pakaitinkite aliejų, kol šiek tiek padūmuos. Dėkite žuvį į keptuvės centrą ir gerai paspauskite. Žuvis prilips prie keptuvės, bet nesijaudinkite. Dabar reikia palaukti 3-4 minutes. Per tą laiką, kai išgaruoja visa drėgmė, plėvelė atsiskirs nuo keptuvės ir pradės geltonuoti. Šiuo metu šiek tiek paragaukite žuvies ir ant silpnos ugnies apkepkite ją iš kitos pusės.

Skaniausi kepti kiaušiniai

Kiaušinius rekomenduojama kepti aliejuje ant silpnos ugnies. Kiaušinį įdaužkite arti keptuvės, tada kiaušinio trynys mažiau deformuosis.

Ir išvalysite keptuvę, ir pasigaminsite padažą

Keptuvėje pakepinus mėsą ar daržoves, ant dugno lieka apdegusių gabaliukų ir aliejaus. Ne visi žino, kad iš šių liekanų galima pagaminti skanų padažą. Tiesiog į keptuvę įpilkite prieskonių turinčio skysčio. Tai gali būti daržovių ar mėsos sultinys. Reikės maždaug 1 stiklinės skysčio. Užvirkite jį ir kaitinkite, kol šiek tiek nugaruos.

Skanesnio karšto šokolado paslaptis

„Reddit“ vartotojas pasidalino savo patirtimi: „Mano pažįstami sako, kad mano karštas šokoladas skanesnis. Aš naudoju šokolado miltelius, kaip ir visi kiti, tiesiog įpilu šiek tiek pieno ir žiupsnelį druskos. Taip atsiskleidžia šokolado skonis.“ Pasirodo, druskoje esantis natris stimuliuoja jutimo receptorius ir pagerina skonį.

Slaptas pomidorų padažo ingredientas

Norite sužinoti, koks yra skaniausio pomidorų padažo receptas? Alyvuogių aliejuje pakepinkite supjaustytą svogūną ir česnaką, suberkite pomidorus ir virkite 20 minučių. O tada pridėkite slaptą ingredientą – sviestą. Sviestas sumažina rūgštų pomidorų skonį ir padažas tampa švelnesnis. Pakaks 2 nedidelių gabalėlių.

Kaip virti kiaušinius „Poche“?

Išvirti kiaušinius „Poche“ metodu nėra paprasta. Reikia greičio ir patirties. Virtuvės šefas Jamie Oliveris besimokantiems gaminti pataria naudoti maistinę plėvelę. Išklokite ja nedidelio puodo dugną, sutepkite sviestu ir į ją įmuškite kiaušinį. Užvirkite puode vandenį ir nuimkite nuo stovo, kad nustotų burbuliuoti. Tada grąžinkite puodą ant silpnos ugnies ir virkite 3-4 minutes. Kiaušinių forma bus tobula.

Prieš gamindamas, pamirkykite vištieną

Kepta vištiena – vienas mėgstamiausių virtuvės šefo Marcuso Samuelssono patiekalų. Jis žino šio patiekalo gaminimo subtilybes. Viena iš paslapčių – iš anksto pamirkyti mėsą. 1 puodelį druskos suberkite į 2 puodelius vandens, užvirkite ir virkite, kol ištirps. Tada įpilkite 6 puodelius šalto vandens, sudėkite vištieną ir palikite šaldytuve apie 1 valandą.

Ar mėgstate gaminti?

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip granatai gali padėti numesti svorio: mitybos specialistai atskleidė pagrindines gudrybes

Granatai ne tik vilioja savo ryškiai raudona spalva ir nepakartojamu skoniu, bet ir garsėja savo nauda sveikatai. Šis vaisius yra tikras maistinių medžiagų lobynas,...

Saulės elektrinės – ne tik privačių namų, bet ir butų gyventojams

Saulės elektrinės jau tapo įprastu vaizdu tiek miestuose, tiek už jų ribų. Vis dėlto apie jas dažniau diskutuojama privačių namų savininkų kontekste, tačiau saulės...
---