Jei esate keksiukų gerbėjas, šis receptas jums tikrai patiks! Jie yra visai paprastai paruošiami ir patiko visiems, kurie ragavo. Išbandykite!
Jums reikės:
- 2 puodelių rupių miltų
- 1/2 puodelio cukraus
- 1,5 šaukštelio sodos
- 2 kiaušinių
- 1 puodelio saldžios grietinėlės (gali būti 33% riebumo, bet pakanka ir 12%)
- 1/2 puodelio lydyto sviesto
- 200 g varškės
- cukraus pagal skonį
- slyvų uogienės (jei neturite, tada naudokite kitą tirštą uogienę)
Neprivaloma:
- Smulkintų riešutų
- Šokolado gabaliukų
- Migdolų drožlių papuošimui
Gaminimo eiga:
- Dubenyje sumaišykite birius ingredientus.
- Tada palaipsniui įdėkite kiaušinius, grietinėlę ir sviestą.
- Viską gerai išmaišykite.
- Paruoškite keksiukų kepimo formą.
- Supilkite tešlą į maždaug 1/3 krepšelio, įdėkite šaukštelį uogienės ir šaukštelį varškės.
- Ant viršaus uždėkite tešlos.
- Arba galite pakeisti varškės ir uogienės uždėjimo tvarką, aš tai išbandžiau dviem būdais ir jie abu buvo puikūs.
- Keksiukus galite apibarstyti stambiai susmulkintais riešutais arba migdolų drožlėmis.
- Kepkite iki 170°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
- Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės galingumo, bet yra maždaug apie 15-20 minučių.
Linkime gero skonio!