Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Ypatingi vištienos pyragėliai. Gražus ir skanus užkandis

Tradiciškai kurniku yra vadinamas didelis pyragas su vištienos įdaru. Tačiau šiandien pasidalinsime, kaip gaminami vištienos pyragėliai. Tai labai įdomus klasikinio recepto variantas, kuris visiems patiks dėl savo paprastumo.

Vištienos pyragėliai

Viską paruošti galite vos per 1 valandą. Juk reikia tik išminkyti tešlą, paruošti įdarą ir palaukti, kol pyragėliai iškeps orkaitėje!

pyragėliai

Jums reikės:

  • 100 g sviesto
  • 150 g grietinės
  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukštelio druskos
  • 0,5 šaukštelio sodos
  • 400 g miltų
  • 300 g vištienos filė
  • 2 bulvių
  • 2 svogūnų
  • 50 ml saulėgrąžų aliejaus
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Pirmiausia ištirpinkite sviestą mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje.

Tada sumaišykite sviestą su grietine, kiaušiniu, druska ir soda. Kruopščiai sumaišykite gautą skystį.

Dabar įberkite miltų. Ir pradėkite minkyti tešlą. Kai tešla tampa lygi ir elastinga, palikite ją lėkštėje ir uždenkite dangčiu. Leiskite tešlai šiek tiek pastovėti.

Tuo metu paruoškite įdarą. Bulves ir svogūnus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Vištieną taip pat supjaustykite mažais kubeliais.

Įdarą užpilkite saulėgrąžų aliejumi, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Viską sumaišykite kartu.

pyragėliai

Tešlą padalinkite į maždaug 10-12 lygių dalių. Iš kiekvienos dalies suformuokite rutulį, tada iškočiokite, kad gautumėte vienodus plonus apskritimus.

Įdėkite įdarą į tešlos centrą ir susukite kraštus, palikdami centrą atvirą. Paimkite tešlos kraštą ir sukite jį link centro.

Norėdami išgauti gražią spalvą, pyragėlių viršų galite patepti kiaušinio plakiniu. Išdėliokite pyragėlius ant kepimo skardos ir pašaukite kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, 35 minutes.

pyragėliai

Visą gaminimo procesą galite pamatyti žemiau esančiame vaizdo įraše. Šį patiekalą galima ruošti kasdien, nes jis tikrai greitai paruošiamas.

Šie gražūs pyragėliai yra ne tik sotūs, bet ir labai maistingi. Juos galite valgyti vienus ar su sultiniu.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---