Šiame recepte aprašyti rauginti kopūstai su morkomis yra vienas iš tų patiekalų, kuriuos žiemą ir vasarą norite valgyti kiekvieną dieną.
Negalime nepasidalinti su jumis šiuo nuostabiu receptu. Taigi, pereikime prie reikalo.
RAUGINTI KOPŪSTAI SU MORKOMIS
Jums reikės:
- 1 litro vandens
- 2 šaukštų druskos
- 2,5 kg kopūstų
- 50 g morkų
- 2 lauro lapų
- 3 kvapiųjų pipirų žirnelių
- 10 juodųjų pipirų žirnelių
- prieskonių pagal skonį
Gaminimas:
Pirmasis žingsnis yra paruošti marinatą. Norėdami tai padaryti, tiesiog ištirpinkite druską vandenyje ir leiskite mišiniui pastovėti, kol ruošite likusius ingredientus.
Tada nuo kopūstų pašalinkite viršutinius lapus ir smulkiai juos supjaustykite.
Po to morkas sutarkuokite ir sumaišykite su kopūstais, įberkite kvapiųjų pipirų ir įprastų juodųjų pipirų, taip pat lauro lapų. Jei norite, taip pat galite pridėti įvairių prieskoninių žolelių. Pavyzdžiui, bazilikų ar krapų.
Perkelkite kopūstus į paruoštą indą fermentacijai. Tiks bet koks plastikinis kibiras ar net didelis gilus dubuo.
Kopūstus sandariai sudėkite, šiek tiek paspauskite, o tada užpilkite paruoštu sūrymu. Per tą laiką druska turėtų būti visiškai ištirpusi, tačiau prieš pilant sūrymą ant kopūstų, geriau dar kartą išmaišyti mišinį šaukštu.
Dabar kopūstus vėl paspauskite taip, kad jie būtų visiškai padengti vandeniu.
Lieka tik uždengti kopūstus lėkšte, uždengti kibirą dangčiu ir palikti pastovėti 5 dienas. Reikėtų pastebėti, kad aukštos kokybės kopūstų fermentacijai reikia oro, todėl dangtelis neturėtų būti uždarytas sandariai.
Bet po 5 dienų nuimkite lėkštę ir sandariai uždarykite indą, kuriame yra rauginti kopūstai, taip jie galės ilgiau išstovėti.
Skanaus!