Puikus vištienos krūtinėlių su gardžiu įdaru ir puikiomis bei lengvomis salotomis receptas.
Šį receptą jums radome „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- 2 vištienos krūtinėlių
- Druskos, juodųjų pipirų, raudonųjų pipirų
- Itališkų žolelių mišinio
- Pomidoro
- 70 g kieto sūrio
- 30 g sviesto
- Aliejaus
Vištienos įdarui ir aptepimui:
- 1/2 šaukštelio druskos
- Žiupsnelio juodųjų pipirų
- 1/2 šaukštelio paprikos miltelių
- 1/2 šaukštelio itališkų žolelių
- 3 šaukštų augalinio aliejaus
- 100 g sūrio
Salotoms:
- 2 riekelių baltos duonos
- Kiniško kopūsto
- Pomidoro
- Petražolių, krapų
Padažui:
- 2 šaukštų grietinės
- 2 šaukštų majonezo
- 2 skiltelių česnakų
- 2 šaukštų sojos padažo
Gaminimo eiga:
Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai per pusę.
Pagardinkite druska, pipirais ir paprikos milteliais.
Supjaustykite pomidorus.
Taip pat supjaustykite sūrį ir sviestą.
Įdarykite vištienos krūtinėlę sviesto gabalėliais, pomidorų griežinėliais ir sūriu.
Sudėkite viską į riebalais išteptą kepimo skardą.
Viršuje su peiliu padarykite gilius pjūvius.
Dubenyje sumaišykite visus ingredientus, kuriuos panaudokite vištienos paviršiaus aptepimui.
Visą aptepimui skirtą mišinį paskleiskite ant mėsos taip, kad jis patektų ir į įpjovas.
Kepkite 25 minutes 200°C temperatūroje.
Pabarstykite sūriu ir kepkite dar 5-7 minutes.
Paruoškite salotas:
Supjaustytą šviesią duoną pakepinkite keptuvėje ir supjaustę kubeliais, sudėkite ant salotų.
Supjaustytas daržoves ir žoleles sumaišykite dubenyje.
Taip pat sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus.
Patiekite vištieną kartu su salotomis.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašas: