Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Puikus cukinijų žiemai receptas. Skonis kaip marinuotų grybų!

Šviežių, sultingų cukinijų laukiame visus metus. Tačiau kai jos pradeda bręsti, kartais pritrūksta idėjų, kaip jas visas sunaudoti.

Nežinau, kaip jums, bet man labai patinka cukinijų lazdelės (cukinijos, supjaustytos centimetro pločio lazdelėmis), apvoliotos miltuose, kiaušiniuose ir džiūvėsėliuose ir iškeptos orkaitėje be jokių riebalų. Cukinijos gaunasi traškios ir skanios.

Iki šiol nė neįsivaizdavau, kad cukinijas galima įdėti į stiklainius ir mėgautis puikiu skoniu ištisus metus – radau šį puikų receptą „YouTube“ kanale.

Dabar nebijau, kad cukinijų užaugs per daug!

4 litrų talpos stiklainiams jums reikės:

  • 1,5 kg cukinijų
  • 4 skiltelių česnako
  • 1 šaukšto druskos
  • 1 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (maltų)
  • 3 šaukštų cukraus
  • 120 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 120 ml 9% acto
  • 1 čili pipirų
  • 20 g krapų
  • 20 g petražolių

Gaminimo eiga:

Galite naudoti jaunas cukinijas ir didesnes, tik iš jų pašalinkite sėklas. Nuplaukite ir supjaustykite cukinijas smulkiais gabalėliais.

Įdėkite jas į gilų dubenį.

Įdėkite išspausto arba smulkiai supjaustyto česnako. Į šią masę įberkite cukraus, druskos, aliejaus, acto ir juodųjų pipirų.

Smulkiai supjaustykite petražoles ir krapus, o aitriąją papriką supjaustykite plonais apskritimais. Viską įdėkite kartu su cukinijomis.

Švelniai viską išmaišykite.

3 valandas palikite marinuotis.

Po 3 valandų cukinijas sudėkite į stiklainius, kad liktų kuo mažiau didelių oro tarpų. Kartu supilkite cukinijų išleistas sultis.

Įdėkite į puodą, tik prieš tai ant dugno įtieskite rankšluostį.

Ant viršaus uždėkite dangtelius, bet neužsukite.

Kai vanduo pradės virti, sterilizuokite dar maždaug 15 minučių.

Išimkite iš vandens ir užsukite dangtelius, apverskite stiklainius dangteliais žemyn ir leiskite jiems atvėsti.

Kai stiklainiai visiškai atvės, nuneškite juos į vėsią vietą: sandėliuką ar rūsį.

Taip paruoštos cukinijos yra marinuotų grybų skonio!

Pagal šį receptą paruoštas cukinijas galite valgyti ir vienas, taip pat puikiai tinka kaip garnyras prie patiekalų  su bulvėmis ir mėsa, ir puikiai tiks ir kaip salotų priedas. Rekomenduoju!

Linkime gero skonio!

Vaizdo medžiaga:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---