Greitų ir skanių receptų niekada nebus per daug, todėl šiandien mes turime jums vieną puikų receptą iš „YouTube“ kanalo. Prisiminkite jį, kai nežinosite, ką daryti, jei turėsite daug bulvių!
Jums reikės:
- 3 bulvių (800 g)
- 1 mažos morkos
- Gabalėlio sviesto
- 100 g kieto sūrio
- Druskos
- Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- Svogūnų arba petražolių
Įdarui:
- 2 kiaušinių
- 1/2 šaukštelio druskos
- 4 šaukštų paprastų miltų (80 g)
- 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
- 2 šaukštų natūralaus jogurto (100 g)
- 1 stiklinės augalinio aliejaus (200 ml)
Gaminimo eiga:
Bulves nuvalykite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.
Įdėkite jas į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, kol jos visiškai panirs ir uždenkite dangčiu.
Morkas nuskuskite ir sutarkuokite su smulkia tarka.
Į įkaitusią keptuvę įdėkite gabalėlį sviesto ir leiskite jam ištirpti.
Įdėkite morkas, įberkite žiupsnelį druskos ir šiek tiek pakepinkite.
Bulves išvirkite, kol jos visiškai suminkštės, tada sudėkite į dubenį ir padarykite iš jų košę.
Įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, tarkuoto sūrio ir sudėkite morkas.
Gerai išmaišykite.
Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir išplakite.
Į kiaušinių masę įmaišykite miltus kartu su kepimo milteliais, kad susidarytų gana standi tešla.
Užsitepkite šiek tiek aliejaus ant rankų ir šaukštu suformuokite mažus, apvalius blynelius iš bulvių.
Taip paruoštus blynelius įmerkite į kiaušinių ir miltų masę. Kepkite karštoje keptuvėje iš abiejų pusių, gausiame aliejaus kiekyje, kol gražiai paruduos.
Viskas baigta!
Patiekite su mėgstamu padažu.
Skanaus!
Vaizdo įrašo medžiaga: