Aš jau nebeperku duonos parduotuvėje, nes turiu šios naminės duonos receptą! Pamirškite apie ilgas kildinimo valandas ir nuobodų paruošimą. Pagal šį „YouTube“ kanalo receptą, duona yra greitai paruošiama ir nepaprastai skani.
Iškepta duona yra porėta ir su traškia plutele. Tai geriausias receptas, dėl šio kepimo būdo – duona pradedama kepti šaltoje orkaitėje ir būna uždengta puodu – nereikia laukti ilgų kildinimo valandų, ji ima kilti ir gražiai iškepa tiesiog orkaitėje!
Štai ko jums reikės 800 g duonos paruošti:
- 500 g (4 stiklinių) kvietinių miltų
- 350 ml drungno vandens (1 su puse stiklinės)
- 6 g sausų arba 15 g šviežių mielių
- 10 g druskos
- 15 g cukraus
- 3 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Pirmiausia paruoškite mieles. Šiek tiek vandens sumaišykite su mielėmis ir cukrumi.
Jas supilkite į didesnį dubenį, įpilkite likusį vandenį, aliejų ir įdėkite apie 3-4 šaukštus miltų.
Kruopščiai sumaišykite ir palikite apie 15-20 minučių, kad suputotų.
Štai kaip atrodo sureagavusios su cukrumi mielės.
Suberkite likusius miltus ir išmaišykite.
Padėkite tešlą ant miltais pabarstytos lentos ir išminkykite vientisą tešlą bei suformuokite iš jos kepalą.
Uždenkite audiniu ir leiskite jai pakilti apie 20-30 minučių.
Rankas įtrinkite aliejumi ir vėl gerai išminkykite tešlą, kad iš tešlos išstumtumėte kuo daugiau oro.
Vėliau paruoškite kepimo skardą, išklokite ją popieriumi, patepkite aliejumi ir ant jos padėkite tešlą – įpjaukite tešlą dviejose vietose ir apibarstykite miltais.
Uždenkite stikliniu indu ar puodu.
Įdėkite į šaltą orkaitę – įjunkite ir nustatykite 200 laipsnių temperatūrą.
Orkaitėje kepkite apie 45 minutes.
Išimkite, nuimkite dubenį ir, kai atvės – supjaustykite.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: