Šis pyragas yra ne tik skanus, bet ir lengvai paruošiamas. Tikrai kiekvienas pradedantysis kulinaras pagamins šį pyragą. Produktus matuokite naudodami 200 ml tūrio stiklinę.
Jums reikės:
- 4-5 vnt. didelių obuolių
- 2,5 stiklinių pusiau rupių miltų
- 1 stiklinės cukraus
- 1 stiklinės drungno pieno
- ½ stiklinės aliejaus
- 2 kiaušinių
- 2 arbatinių šaukštelių cinamono
- 2 šaukštų kakavos
- Vanilinio cukraus
- 1 arbatinio šaukštelio sodos
- 1 pakelio kepimo miltelių
- Uogienės, grietinės ir šokolado
Gaminimo eiga:
Obuolius nuplaukite ir nuskuskite, sutarkuokite stambia tarka, kad gautumėte apie 700 g masės.
Dubenyje sumaišykite visus ingredientus: miltus, cukrų, pieną, aliejų, kiaušinius, cinamoną, kakavą (tai neprivalomas ingredientas), sodą, kepimo miltelius.
Tada sudėkite obuolius ir viską gerai išmaišykite.
Didesnę kepimo formą (maždaug 30×40) išklokite kepimo popieriumi.
Supilkite tešlą ir kepkite 180°C temperatūroje.
Kepimo laikas turi būti apie 30 minučių.
Jei turite mažesnę kepimo skardą, pyragas bus aukštesnis, todėl kepkite ilgiau ir žemesnėje 170°C temperatūroje, kad geriau iškeptų.
Iškepus pyragui, jį aptepkite bet kokia uogiene.
Pyragą apipilkite ištirpintu šokoladu, sumaišytu su grietine.
Linkime gero skonio!