Kefyro tešlai būdinga tai, kad ji ilgai išlieka šviežia ir minkšta.
Šis receptas yra labai paprastas ir greitas, jam reikia tik kelių ingredientų, kuriuos visada rasite savo virtuvėje.
Šį puikų receptą jums radome „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- Kefyro -120 ml
- Augalinio aliejaus – 50 ml
- Kiaušinių- 2 vnt.
- Cukraus – 30 g
- Kepimo miltelių – 1 arbatinio šaukštelio
- Miltų apie 270 g
- Citrinos žievelės
Gaminimo eiga:
Kiaušinius su žiupsneliu druskos išplakite su šluotele ar mikseriu.
Įberkite cukraus ir išplakite iki vientisos masės.
Supilkite kambario temperatūros kefyrą ir taip pat gerai viską išmaišykite.
Į masę įberkite citrinos žievelės, išmaišykite.
Dalimis, kartu su kepimo milteliais, sudėkite persijotus miltus.
Iš visų ingredientų padarykite vientisą tešlą.
Jums gali prireikti šiek tiek daugiau ar mažiau miltų, tešla turi būti minkšta ir lanksti bei elastinga.
Pabarstykite stalą miltais ir iškočiokite maždaug 4 mm storumo paplotėlį.
Su puodeliu ar stikline išpjaukite apskritus blynelius.
Vieną apskritimo pusę įspauskite į cukrų, užspauskite kraštus, tada apvoliokite cukruje ir dar kartą užspauskite kraštus.
Sausainius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite apie 20–30 minučių, bet stebėkite savo orkaitę, kad sausainiai taptų auksinės spalvos ir neperkeptų.
Sausainiai viduje minkšti, o išorėje šiek tiek traškūs, todėl labai greitai jie taps ypatingai populiarūs jūsų draugų rate!
Taip pat galite aplieti lydytu šokoladu, kad gautumėte prabangų skonį ir ypatingą aromatą.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: