Obuolių pyragas yra populiariausias desertas. Visi mėgsta šį desertą, todėl pasaulyje yra tiek daug įvairių obuolių pyrago receptų. Šiandien mes jums pasakysime, kaip paruošti lengvą ir skanų obuolių pyragą.
Prancūziškas obuolių pyragas
Jums reikės:
- 800 g kietų obuolių
- 75 g graikinių riešutų
- 2 kiaušinių
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 100 g pieno
- 30 g sviesto
- 1/2 šaukštelio druskos
- 50 g cukraus
- 10 g vanilinio cukraus
- 70 g kvietinių miltų
Gaminimas:
Pirmiausia obuolius nulupkite, išpjaukite šerdis ir supjaustykite plonomis riekelėmis.
Į dubenį įmuškite kiaušinius ir plakdami palaipsniui įpilkite cukraus, druskos, pieno, vanilinio cukraus ir ištirpinto sviesto.
Atskirai reikia sumaišyti persijotus miltus su kepimo milteliais ir po truputį supilti į kiaušinių masę.
Tada dubenyje sumaišykite tešlą ir obuolius. Švelniai viską maišykite mentele, kad nesulaužytumėte obuolių skiltelių, bet tuo pačiu metu reikia, kad kiekviena jų būtų padengta tešla.
Supilkite paruoštą tešlą į kepimo formą. Kepkite 30 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Kol pyragas kepa, susmulkinkite riešutus.
Po pusvalandžio išimkite pyragą, pabarstykite jį riešutais ir įdėkite atgal į orkaitę 20 minučių.
Kai pyragas iškeps, palikite jį formoje, kol visiškai atvės. Tuomet išimkite iš formos ir gausiai užpilkite sūdyta karamele. Štai ir viskas, subtiliausias obuolių pyragas yra paruoštas!
Atsižvelgiant į tai, kad pyragas turi nedaug tešlos ir gausų obuolių įdarą, jis gaunasi pakankamai dietinis. Taigi, jūs galite jį kepti ir mėgautis dievišku skoniu, nebijodami priaugti svorio. Skanaus!