Šiais metais paprikų derlius ypatingai gausus. Jau užkonservavau atsargas žiemai. Kitas žingsnis – paprikos su vištienos įdaru. Šis patiekalas tikrai nuostabus! Nepaisant paruošimo paprastumo ir nedidelio ingredientų kiekio, rezultatas gaunasi nuostabus! Tik šešios paprikos, ir vakarienė visai šeimai paruošta.
Įdarytų paprikų įdaras dažnai būna sausas. Dažniausiai tai atsitinka naudojant maltą vištieną, nes joje yra mažiau sulčių. Ištaisyti šią problemą tikrai paprasta. Šiame recepte vietoj maltos mėsos naudojama vištienos filė, o norint gauti papildomo sultingumo, į marinatą dedama grietinės ir žolelių.
Jums reikės:
- Saldžiųjų paprikų 6 vnt.
- Vištienos filė 300 g
- Pomidorų 2 vnt.
- Svogūnų laiškų 50 g
- Petražolių pagal skonį
- Kietojo sūrio 100 g
- Grietinės 2 šaukštų
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
Gaminimas:
Supjaustykite vištienos filė į mažus kubelius ir sudėkite į atskirą dubenį. Ten sudėkite smulkintus svogūnų laiškus ir smulkintas petražoles.
Pomidorus nulupkite, supjaustykite ir sudėkite prie mėsos ir žolelių. Pagardinkite druska ir pipirais, įdėkite grietinės ir gerai išmaišykite. Įdaras paruoštas.
Paprikas perpjaukite išilgai per pusę, išimkite šerdį su sėklomis. Užpildykite paprikas įdaru ir sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių. Tada pabarstykite tarkuotu sūriu ir toliau kepkite, kol iškeps.