Išbandykite naują garnyrą iš bulvių ir paruoškite jį pagal šį „YouTube“ kanalo receptą. Taip pagardintos ir skrudintos bulvės yra tikras skanėstas!
Jums reikės:
- 700 g bulvių (rinkitės mažesnes)
- 1 šaukšto druskos
- 1 svogūno
- 3 šaukštų sviesto
- šiek tiek aliejaus
- 1 skiltelės česnako
- druskos, raudonėlio ar kitų prieskonių pagal skonį
- kalendros
- čili pipirų – neprivaloma.
Gaminimo eiga:
Įdėkite bulves į šaltą vandenį ir įberkite druskos. Užvirkite, tada sumažinkite temperatūrą ir uždenkite dangčiu. Virkite apie 15 minučių.
Jei turite įvairaus dydžio bulvių, leiskite didesnėms virti dar 3-5 minutėmis ilgiau. Tada patikriname, ar jos yra minkštos ir išimkite.
Išvirusias bulves nusausinkite ir perpjaukite per pusę.
Svogūną nulupkite ir sutarkuokite su stambia trintuve. Sumaišykite su trintu česnaku. Jei mėgstate aštrius patiekalus, galite įdėti vieną smulkiai pjaustytą čili pipirą.
Taip pat įberkite druskos, prieskonių pagal skonį ir kapotų kalendrų. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, įdėkite 2 šaukštus sviesto ir leiskite jam ištirpti.
Tada suberkite bulves, pagardinkite ir retkarčiais pamaišydami pakepinkite.
Pastumkite bulves į keptuvės kraštus, įpilkite šiek tiek daugiau aliejaus, įdėkite dar šaukštą sviesto ir viduryje pakepinkite svogūną su česnaku (ir čili pipiru, jei norite).
Sumaišykite ir kepkite dar 5-7 minutes.
Galiausiai suberkite smulkintus svogūnų laiškus ir pakepinkite dar kelias minutes. Paruošta, galite patiekti!
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: