Bulvių pyragėliai yra užkandis iš mano vaikystės. Prisimenu, kad mano močiutės ir mamos pyragaičiai visada buvo purūs, minkšti, sultingi. Dabar aš taip pat žinau šią paslaptį.
Visa paslaptis slypi tešloje. Kažkas minko ją su pienu, kiti su vandeniu, o mūsų šeimoje paslaptis slypi grietinėje ir kefyre. Gauta tešla gaunasi neįtikėtinai puri ir švelni. Todėl pyragėliai visada būna minkšti ir purūs.
Jums reikės:
- Grietinės 250 ml
- Kefyro 100 ml
- Kiaušinio 1 vnt.
- Saulėgrąžų aliejaus 2 šaukštų
- Sodos 1 šaukštelio
- Druskos 0,5 šaukštelio
- Cukraus 1 šaukštelio
- Kvietinių miltų 400 g
- Bulvių 300 g
Gaminimas:
Viename inde sumaišykite kefyrą, grietinę, saulėgrąžų aliejų, kiaušinį, taip pat cukrų ir druską. Į mišinį suberkite sodą ir miltus. Išminkykite tešlą.
Paruoškite įdarą. Išvirkite bulves ir sutrinkite jas į košę. Jeigu nemėgstate bulvių, galite pasirinkti bet kokį jums patinkantį įdarą.
Padalinkite tešlą į vienodo dydžio gabalėlius. Į kiekvieną įdėkite įdaro ir suformuokite pyragėlius.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite pyragėlius ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių.