Anksčiau klasikiniai kiaulienos kepsniai mūsų šeimoje buvo patys mėgstamiausi.
Tačiau nuo tada, kai mes paragavome šios puikiai iškeptos kiaulienos nugarinės pagal „YouTube“ kanalo receptą, visiems patinka tik taip paruošta mėsa!
Jums reikės:
- 1 kg kiaulienos nugarinės
- 2 svogūnų
- 1 pomidoro
- 240 g sūrio
- 1 šaukšto majonezo
- 2 šaukštų grietinės arba natūralaus jogurto
- 1 šaukšto pomidorų kečupo
- 1 šaukštelio garstyčių
- druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga:
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į dubenį.
Įdėkite majonezo, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų, viską sumaišykite.
Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
Su kečupu ir garstyčiomis dubenyje sumaišykite grietinėlę arba natūralų jogurtą.
Kiaulienos nugarinę supjaustykite maždaug 1,5 cm storio riekelėmis.
Iš abiejų pusių mėsos griežinėlius įpjaukite, padarydami tinklelio formą.
Iš abiejų pusių pagardinkite druska.
Mėsą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kiekvieną mėsos kepsnelį aptepkite paruoštu padažu ir ant jo uždėkite pomidoro riekelę.
Ant viršaus uždėkite svogūnų mišinį.
Uždenkite folija.
Kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
Praėjus šiam laikui, nuimkite foliją.
Ant kiekvieno mėsos kepsnelio uždėkite riekelę sūrio ir dar šiek tiek pakepkite.
Atlikta, galite patiekti!
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: