Be abejo, daugelis žmonių mėgsta varškės desertus. Varškės tortas niekada nepalieka abejingų. Be to, šis desertas laikomas vienu dažniausiai užsakomų restoranuose visame pasaulyje. Nepaisant to, nebūtina eiti į kavinę, kad paragautumėte šio subtilaus deserto. Nes tokį varškės tortą su vyšniomis galite pasigaminti net namuose.
Trapios tešlos varškės tortas su vyšniomis
Žinoma, klasikinis varškės tortas yra nepaprastai skanus. Tačiau kartu su vyšnių įdaru gausite dar originalesnį desertą.
Tešlai reikės:
- 250 g miltų
- 2 kiaušinių
- 100 g sviesto
- 60 g cukraus
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 1 žiupsnelio druskos
Varškės sluoksniui reikės:
- 500 g varškės
- 3 kiaušinių
- 100 g cukraus
- 3 šaukštų kukurūzų krakmolo
- 60 g grietinės
- 1 žiupsnelio vanilės
Vyšnių sluoksniui reikės:
- 400 g šviežių vyšnių
- 50 ml brendžio
- 70 g cukraus
- 8 g želatinos
- 60 ml vandens (želatinai)
Gaminimas:
Pirmiausia pradėkite gaminti trapios tešlos pagrindą. Miltus ir kepimo miltelius išsijokite per sietelį į didelį dubenį. Į tą patį dubenį sudėkite sviestą iš šaldytuvo. Maišykite šiuos tris ingredientus, kol gausite pakankamai didelius trupinius. Tai galima padaryti šakute arba tiesiog rankomis.
Giliame dubenyje atskirai išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska. Gautas mišinys turi būti vienalytės konsistencijos, cukrus turi būti visiškai ištirpęs.
Į dubenį su miltais supilkite išplaktus kiaušinius ir išminkykite tešlą. Žinoma, stenkitės į ją nepilti daugiau miltų, juk torto pagrindas turi būti minkštas. Kai tešla bus paruošta, galite sudėti ją į formą.
Apskritai, tokiam ingredientų kiekiui idealiai tinka 18–20 cm skersmens forma. Tešlą paskleiskite ant dugno ir padarykite neaukštus kraštus. Tada išlyginkite paviršių mentele. Po to formą su tešla padėkite į šaldytuvą 30 minučių, kad ji šiek tiek sukietėtų.
Tuo tarpu pradėkite gaminti varškės įdarą. Naudokite maišytuvą, kad sumaišytumėte visus įdaro ingredientus giliame dubenyje. Su maišytuvo pagalba masė bus vienalytės konsistencijos.
Tada išimkite formą su tešla iš šaldytuvo ir ten supilkite visą varškės įdarą. Varškės tortą kepkite 30–35 minutes iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Tada leiskite jam visiškai atvėsti kambario temperatūroje, iš formos neišimkite.
Tuo tarpu, kol pyragas vėsta, paruoškite vyšnių sluoksnį. Pirmiausia želatiną 10 minučių pamirkykite vandenyje. Tuo tarpu nuplaukite vyšnias ir pašalinkite iš jų kauliukus. Tada pastatykite puodą ant silpnos ugnies, supilkite į jį vyšnias ir cukrų. Maišydami įdarą, užvirkite. Po to supilkite brendį į puodą ir vėl išmaišykite. Kai cukrus visiškai ištirps, galite nukelti vyšnias nuo viryklės. Atvėsinkite jas iki kambario temperatūros. Kol vyšnių įdaras vėsta, želatiną ištirpinkite ant silpnos ugnies. Supilkite ją į vyšnias ir išmaišykite.
Supilkite paruoštą vyšnių įdarą ant varškės sluoksnio formoje. Tada tortą su varške ir vyšniomis įdėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms. Kai viršutinis sluoksnis visiškai sustings, galite patiekti desertą ant stalo.
Be abejo, subtilus varškės tortas su vyšniomis nepaliks abejingų. Be to, nesvarbu, ar gaminate svečiams, ar savo šeimai, visi tikrai įvertins jūsų pastangas. Šis nuostabus desertas yra vertas pastangų. Skanaus!