Siūlome jums puikų purių ir nepaprastai skanių bandelių receptą. Jos puikiai tinka pusryčiams ar prie kavos.
Jas galite paruošti labai lengvai iš rūgščios „acto” tešlos ir rezultatas visada bus tiesiog puikus!
Jums reikės:
- 500 ml šilto pieno;
- 3 g šviežių mielių arba 10 g sausų mielių;
- 100 g cukraus;
- 1 šaukštelio druskos;
- 2 kiaušinių;
- 80 ml augalinio aliejaus;
- 50 g sviesto;
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių;
- 1 šaukšto 9% acto;
- +/- 900 g paprastų kvietinių miltų;
Aptepimui:
- 1 trynio;
- Pieno;
- Sezamo ar aguonų sėklų.
Gaminimo eiga:
Į dubenėlį įpilkite šilto pieno, šviežių arba sausų mielių ir cukraus.
Maišykite šaukšteliu tol, kol mielės ištirps ir visi ingredientai bus gerai išsimaišę.
Paprastus miltus suberkite kartu su kepimo milteliais.
Maišykite rankomis, kol susidarys vienalytė tešla.
Galiausiai įpilkite sviesto ir acto.
Toliau įmaišykite kitus ingredientus, kol gausite lygią ir vienalytę tešlą.
Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite 50 minučių šiltoje vietoje.
Pasibaigus šiam laikui, perkelkite tešlą ant stalo.
Padalinkite tešlą į dvi dalis.
Iš tešlos suformuokite 2 pailgas formas.
Kiekvieną supjaustykite į 6 lygias dalis.
Suformuokite kiekvieną gautą gabalėlį į rutuliuko formos bandelę. Kadangi tešla bus gana lipni, jums reikės dar šiek tiek miltų.
Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir leiskite pastovėti 15 minučių.
Patepkite paviršių tryniu, sumaišytu su pienu.
Pabarstykite sezamo sėklomis ir kepkite.
Patarimas: taip pat galite naudoti aguonas, kurios suteiks bandelėms gražią išvaizdą.
Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, apie 25 minutes.
Bandelės bus minkštos, purios ir labai skanios. Jos taps jūsų šeimos mėgstamiausiomis!