Mano pažįstamas virėjas mane išmokė gaminti štai tokias ypatingai skanias bulves. Tą patį padariau ir savo restorane, kuriame dirbu.
Ne visi gali pasigirti tokiu puikiu skoniu.
Jums reikės:
- 1 kg bulvių (geriausia šviežių)
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- 2 l šalto vandens
- 50 ml aliejaus
- Prieskonių pagal skonį:
- Petražolių
- Čiobrelių
- Rozmarino
- Paprikos
Gaminimo eiga:
Tereikia šviežias bulves gerai nuplauti ir perpjauti pusiau arba į keturias dalis.
Senesnes bulves galite nulupti – aš dažniausiai naudoju dideles bulves, kad galėčiau supjaustyti per pusę ir smulkiomis skiltelėmis, pavyzdžiui, taip, kaip gaminu gruzdintas bulvytes.
Įdėkite į šaltą vandenį su druska ir uždėkite ant viryklės.
Kaitinkite jas ant kaitros tik tol, kol ant paviršiaus pasirodys baltos putos.
Tada nedelsdami nupilkite bulves sėmusį vandenį.
Šio paruošimo būdo paslaptis slypi aliejuje – esmė yra tame, kad aliejų reikia dėti tik ant kepimo skardos, dedant bulves į orkaitę.
Tiesiog įdėkite šaltą kepimo skardą su aliejumi į šaltą orkaitę.
Tada nustatykite 160 laipsnių temperatūrą.
Kai orkaitė ir joje esanti kepimo skarda įkais, į karštą aliejų įdėkite bulves.
Kepant pamaišykite, kad kiekviena bulvė būtų padengta aliejumi.
Priklausomai nuo skonio, galite pridėti žolelių ar prieskonių.
Nustatykite orkaitėje 180-200 laipsnių temperatūrą ir kepkite, kol bulvės taps sodrios auksinės spalvos.
Šio metodo dėka ant bulvių paviršiaus susidarys traški plutelė, todėl bulvės bus ypač skanios!
Tačiau viduje jos išliks maloniai minkštos. Jų skonis bus kaip keptų bulvių ir, tuo pačiu, su minimaliu aliejaus kiekiu!
Linkime gero skonio!