Puikus ir greitai paruošiamas skanėstas, kurį galite paruošti be jokio kildinimo vos per 5 minutes!
Šį puikų receptą jums radome „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- 400 ml rūgpienio arba jogurto be ingredientų (aš naudojau jogurtą)
- 2 šaukštų cukraus;
- 1 kiaušinio;
- Žiupsnelio druskos;
- 0,5 šaukštelio sodos;
- 280 g sijotų kvietinių miltų;
- Kepimo aliejaus.
Gaminimo eiga:
- Uždėkite keptuvę ant ugnies, kad ji gerai įkaistų.
- Į dubenį įpilkite jogurtą arba rūgpienį, cukrų, druską ir kiaušinius.
Maišykite šakute iki vientisos masės. Įpilkite persijotus miltus dviem etapais ir gerai sumaišykite po kiekvieno miltų pridėjimo.
- Pabaigoje įdėkite sodos ir vėl išmaišykite.
Į įkaitintą keptuvę su aliejumi įdėkite 1-1,5 šaukšto mišinio, kad susidarytų atskiri blyneliai.
- Kepkite tokius blynelius aliejuje, kol iš abiejų pusių jie taps auksinės rudos spalvos.
- Kepant įkaitintame aliejuje, jų tūris turi padidėti dvigubai.
- Išimkite iškepusias spurgas ir padėkite ant lėkštės, išklotos popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų aliejaus perteklius. Iš viso tokio mišinio išeis 14-15 vienetų tokių skanėstų.
Šios spurgytės yra labai minkštos ir purios, o skonis labai panašus į kildintų spurgų. Būtinai pabandykite, visa šeima bus sužavėta tokiu nepaprastu jų skoniu!
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: