Iš visiškai paprastos tešlos, vos per kelias minutes, galite paruošti šiuos skanius sausainius su įdaru! Galite užpildyti juos bet kokiu jums patinkančiu įdaru. Viskas priklauso tik nuo jūsų!
Šį receptą jums radome „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- kiaušinio – 1 vnt.
- cukraus – 50-100 g
- kefyro – 150 ml
- augalinio aliejaus – 70 ml
- žiupsnelio druskos
- paprastų miltų – apie 330 g
- kepimo miltelių – 1 arbatinio šaukštelio.
- vanilinio cukraus – 1 arbatinio šaukštelio
- įdaro – pagal skonį
Šiame recepte įdarui naudojamas šokoladas ir cukrus su cinamonu.
Gaminimo eiga:
Dubenyje sumaišykite kiaušinį, cukrų, druską, vanilinį cukrų, kefyrą ir aliejų.
Gerai išmaišykite.
Į kefyro mišinį įberkite kepimo miltelių.
Į mišinį pamažu įsijokite miltus, sumaišykite tešlą.
Padalinkite tešlą į 4 dalis, suformuokite rutuliukus ir iš kiekvieno suformuokite didelį nestorą apskritimą.
Tešlą supjaustykite trikampiais.
Įdarui paruoškite šokolado gabaliukus ir cukrų, į kurį įmaišykite cinamono.
Šokolado gabaliukus sudėkite ant plačiausios tešlos dalies ir susukite.
Jei naudosite cukrų su cinamonu, jį tiesiog pabarstykite ant viso paviršiaus, tada supjaustykite ir susukite į ragelio formą.
Susuktus sausainius perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kepkite 180°C temperatūroje apie 15-20 minučių.
Iškepusius sausainius galite pabarstyti cukraus pudra.
Skanaus!
Vaizdo medžiaga: