Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Puikus daržovių padažas žiemai. Be jokių konservantų, ir puikiai tinka prie mėsos!

Žiemai paruoškite šį fantastišką daržovių padažą stiklainiuose pagal „YouTube“ kanalo receptą, tai palengvins maisto ruošimą šaltuoju periodu!

Puikiai tinka ir labai gardu naudojant prie mėsos, šis padažas yra puikaus skonio ir neturi jokių cheminių konservantų!

Jums reikės:

  • 2 kg pomidorų
  • 200 g svogūnų
  • Baziliko
  • Kalendros
  • Raudonųjų maltų pipirų
  • Raudonėlio
  • 2 aitriųjų paprikų
  • 2 česnako galvučių
  • 25 ml acto
  • 50 ml augalinio aliejaus
  • 1 šaukšto druskos
  • 4-5 šaukštų cukraus (pagal skonį)

Gaminimo eiga:

Pomidorus nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir leiskite pabūti 4 minutes.

Tada nulupkite juos ir sumalkite mėsmale arba sutrinkite elektriniame maišytuve.

PATARIMAS: Kad padažas būtų tirštas, rinkitės mėsingus pomidorus.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite augaliniame aliejuje, kol jie įgaus auksinę spalvą. Leiskite jiems atvėsti.

Smulkintuvu taip pat sumaišykite česnaką, petražoles arba kalendrą, aitriąsias paprikas ir atvėsintus keptus svogūnus.

Į keptuvę kartu su kitais ingredientais suberkite maltus (ar sutrintus) pomidorus, pagal skonį pagardinkite prieskoniais ir žolelėmis, įberkite druskos ir pagal skonį įberkite cukraus.

Užvirkite, sumažinkite temperatūrą ir taip virkite apie 30 minučių.

Smulkiai supjaustykite baziliką ir sudėkite į padažą.

Viską sumaišykite ir virkite maždaug 10 minučių.

Supilkite actą ir virkite dar 5 minutes.

Tada supilkite padažą į sausus ir sterilizuotus stiklinius indelius, uždarykite dangtelius, apverskite dangteliu žemyn ir leiskite lėtai atvėsti.

Taip paruoštą padažą laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje: rūsyje ar sandėliuke.

Šis padažas yra labai skanus, aromatingas ir jo tirštumą galite reguliuoti pagal savo pageidavimus.

Jei norite, kad jis būtų tirštesnis, virkite ilgiau, kad skystis išgaruotų.

Tai puikus skanėstas, naudojamas su šviežiais pyragaičiais, bet taip pat jį galima dėti į įvairius troškinius ar naudoti kaip įprastinį padažą.

Skanaus!

Vaizdo medžiaga:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---