Žinoma, kad visi skaniausi rudens užkandžiai padaromi tik iš sezoninių daržovių, o naminis patiekalas yra tūkstantį kartų geresnis nei patiekiamas restoranuose.
Mes stengiamės dažniau pamaloninti savo skaitytojus unikaliais receptais, ir šiandien – ne išimtis. Tiems, kurie jau išmoko visas baklažanų gaminimo subtilybes, radome dar vieną nuostabų receptą.
Baklažanų tortas – tikras atradimas paprastų ir originalių patiekalų žinovams! Šis patiekalas yra labai skanus, tačiau ir jo grožiui nėra lygių.
Beje, straipsnio pabaigoje palikome vaizdo įrašą, kad galėtumėte pamatyti visą gaminimo procesą!
BAKLAŽANŲ TORTAS
Jums reikės:
- 6 baklažanų
- 7 pomidorų
- 3 lydyto sūrio gabalėlių
- Šviežių žolelių
- 4 skiltelių česnako
- 200 g majonezo
- Druskos pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- 50 ml augalinio aliejaus
Gaminimas:
Pirmiausia baklažanus reikia kruopščiai nuplauti, nulupti, o tada supjaustyti riekelėmis. Po to baklažanus sudėkite į lėkštę, pasūdykite ir palikite 10-15 minučių pastovėti. Tai reikia padaryti, kad pašalintume kartumą.
Praėjus reikiamam laikui, nuplaukite baklažanus ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, kad pašalintumėte drėgmės perteklių, o tada sutepkite augaliniu aliejumi ir apibarstykite pipirais.
Tada įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir išdėliokite baklažanus ant kepimo skardos. Įkaitintoje orkaitėje baklažanus kepkite 30–35 minutes, tada išimkite ir visiškai atvėsinkite.
Kol baklažanai vėsta, galite paruošti likusius ingredientus.
Kruopščiai nuplaukite pomidorus, tada supjaustykite plonais griežinėliais. Česnaką nulupkite, išspauskite ir sumaišykite su majonezu atskirame inde. Po to lydytą sūrį sutarkuokite, o žalumynus – susmulkinkite.
Laikas pereiti prie torto surinkimo. Patogumui geriausia naudoti žiedą nuo torto kepimo formos, tačiau įgudusios namų šeimininkės gali lengvai susidoroti ir be jo.
Taigi, pirmajame sluoksnyje sudėkite baklažanus, tada užtepkite šiek tiek majonezo ir užbarstykite žolelių, po to išdėliokite pomidorų griežinėlius ir pačioje pabaigoje viską pabarstykite sūriu.
Tada pakartokite visus sluoksnius ir papuoškite pyragą savo nuožiūra, tuomet įdėkite tortą į šaldytuvą bent pusvalandžiui. Per tą laiką tortas sumirks padažu ir taps šimtą kartų skanesnis.
Kaip ir žadėjome, pateikiame vaizdo įrašą, kuriame galite pamatyti visą gaminimo procesą.
Tikimės, kad jums ir jūsų artimiesiems patiks šis užkandis. Skanaus!