Patiekalai iš cukinijų yra ne tik skanūs, bet ir neįtikėtinai sveiki, todėl tinka visiems, kurie rūpinasi savo figūra. Vasaros sezono įkarštyje cukinijos yra pigios ir prieinamos, tačiau žiemą…Yra išeitis – tarkuotas cukinijas užšaldyti maišelyje.
Dabar jums nereikia jaudintis net dėl gausiausio derliaus. Bet kuriuo metų laiku iš tarkuotų cukinijų galite kepti sultingus ir purius blynus, gaminti minkštus troškinius, daržovių pagrindo picas ir daugybę kitų nuostabių patiekalų.
TARKUOTOS CUKINIJOS
Paruošimas
Cukinijų užšaldymas prasideda nuo parengiamojo etapo. Norėdami užšaldyti cukinijas, turite pasirinkti tinkamas daržoves, nulupti jas, sutarkuoti, ir jei reikia, išspausti sulčių perteklių.
Geriau pasirinkti jaunas cukinijas su plona odele ir be sėklų. Nuplaukite pasirinktas daržoves tekančiu vandeniu, pašalinkite nešvarumus. Jei oda jau kieta, geriausia ją nulupti.
Galite naudoti maišelius ar dėžutes, kad užšaldytumėte tarkuotas cukinijas, kaip ir kitus maisto produktus. Pasirinkimas priklauso nuo jūsų.
Darbo eiga
Iš anksto pasiruoškite viską, ko reikia: skustuką, dubenį, maišelius. Kaip bebūtų keista, greitis šiuo klausimu yra labai svarbus. Nulupkite cukinijas (jei reikia) ir sutarkuokite.
Svarbu! Iškart, tą pačią sekundę, kai sutarkuojate cukinijas, sudėkite jas į maišelį ir užspauskite. Jei yra kelios cukinijos, atlikite darbus etapais.
Mums reikia visų šių gudrybių, kad cukinijos nespėtų išskirti sulčių. Jei sultys spėjo išsiskirti, minkštimą reikės išspausti.
Redakcijos žodis
Jei leisite tarkuotoms cukinijoms išskirti sultis arba išspausite jas nepakankamai, tada užšaldymo metu jos sulips į vieną gabalą.
Kad taip neatsitiktų, po pusvalandžio išimkite maišelius iš šaldiklio, gerai suplakite. Taip cukinijos išlaikys savo birumą
Logiška į maišelius dėti tiek tarkuotų cukinijų, kiek reikia ruošiant maistą vienu metu. Patogu suploti jų turinį ir sudėti maišelius šaldiklyje vienas ant kito.
Laikymas ir atšildymas
Cukinijos gali būti laikomos iki 10 mėnesių. Nerekomenduojama pakartotinai užšaldyti atšildytų cukinijų.
Prieš naudojimą, sutarkuotas cukinijas pirmiausia reikia atšildyti, nusausinti ir tik tada dėti į tešlą arba naudoti kokiu nors kitu būdu pagal pasirinktą receptą.
Kaip paaiškėjo, sutarkuotų cukinijų paruošimas labai padeda, kai norisi blynų su šiomis daržovėmis, o laiko tarkuoti nėra. Ištraukiate maišelį iš šaldiklio, greitai pagaminate blynus ir visa šeima laiminga.