Šiame straipsnyje mes jums pasakysime, kaip gaminamos įdarytos paprikos, ruošiamos pagal klasikinį receptą. Patiekalas patiks visiems. Ryžiai yra prisotinti labai subtiliu ir burnoje tirpstančiu aromatu ir gaunasi neįtikėtinai sultingi. Taigi, būkite tikri, kad patiekalu pamaloninsite save ir savo šeimą.
Įdarytos paprikos
Jums reikės:
- 10 paprikų
- 400 g maltos mėsos
- 2 svogūnų
- 150 g kečupo arba pomidorų pastos
- 200 g saldžių morkų
- 200 g virtų ryžių
- 150 g grietinės
- 50 g mėgstamų žalumynų
- aliejaus
Gaminimas:
Pirmiausia turite pasirinkti maltą mėsą. Patiekalas bus skanesnis, jei malta mėsa bus dviejų rūšių – jautiena su kiauliena. Mėsą sumalkite mėsmale kartu su vienu svogūnu.
Ryžius kruopščiai nuplaukite bent tris kartus ir išvirkite. Ryžius virkite maždaug penkias minutes, kol pusiau išvirs. Po to ryžius sudėkite į kiaurasamtį ir pereikite prie daržovių.
Antrąjį svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Morkas sutarkuokite. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų ir pakepinkite svogūną, tada suberkite morkas ir gerai išmaišykite. Kai morkos suminkštės, suberkite maltą mėsą ir pradėkite kepti.
Po to smulkiai supjaustykite žalumynus. Paprikos būna ypač skanios su petražolėmis, krapais ar kalendra. Suberkite žoleles į maltą mėsą ir išmaišykite kartu su grietine ir pomidorų pasta.
Įdarymui skirtas paprikas gerai nuplaukite ir nupjaukite viršūnėles. Tada išimkite sėklas. Dabar druska ir pipirais pagardinkite mėsą. Taip pat, jei norite, galite pridėti kitų mėgstamų prieskonių.
Prikimškite paprikas įdaru ir atsargiai sudėkite į puodą su storu dugnu. Tada užpilkite paprikas vandeniu. Pastatykite puodą ant viryklės ir užvirkite. Tuomet ugnį sumažinkite iki minimumo, paprikas troškinkite dar 30 minučių, uždengę puodą dangčiu.
Patiekti įdarytas paprikas skaniausia su grietine ir šviežiais žalumynais. Skanaus!