Puikus patiekalas, kuris tikrai nėra brangus, bet jis yra toks skanus, kad jį norėsite paruošti bent kartą per savaitę.
Mes radome jums šį puikų receptą „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- 400 g bulvių
- 200 g grybų
- 5 kiaušinių
- 1 svogūno
- 200 g grietinės
- 100 g kieto sūrio
- 2 skiltelių česnako
- 10 g druskos
- 5 g juodųjų pipirų
- 5 g bazilikų
- Aliejaus
- Kepimo skardos, kurios dydis 15 x 25 cm
Gaminimo eiga:
Nuvalykite bulves ir supjaustykite kubeliais.
Į įkaitintą keptuvę įpilkite nedaug aliejaus.
Bulves lengvai pakepinkite kelias minutes, o tuo tarpu pasiruoškite grybus bei svogūnus.
Supjaustykite juos mažesniais gabalėliais ir sudėkite kartu su bulvėmis.
Įberkite druskos, pagardinkite bazilikais, supjaustytais česnakais ir viską sumaišykite.
Perkelkite į kepimo indą.
Kiaušinius išplakite su grietine, druska, pagardinti ir tolygiai supilkite ant bulvių.
Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Tada pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar 5 minutes.
Viskas paruošta!
Galite apibarstyti kapotomis petražolėmis ir patiekti.
Papildomas receptas
Taip pat norime su jumis pasidalinti dar vienu greitai paruošiamu receptu.
Jums reikės:
- 700 g bulvių
- 2 l vandens
- druskos, juodųjų pipirų pagal skonį
- 2 šaukšto kukurūzų krakmolo
- 400 g grybų
- Aliejaus
- 1 morkos
- 1 svogūno
Gaminimo eiga:
Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Virkite vandenyje, kol suminkštės ir sutrinkite kaip bulvių košę. Įberkite druskos ir įmaišykite kukurūzų krakmolo.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Bulvių košę tolygiai paskirstykite ant kepimo popieriaus. Į keptuvę supilkite aliejų, įkaitinkite ir pakepinkite supjaustytus grybus. Tada sutarkuokite morkas, supjaustykite svogūną ir suberkite į grybus.
Išmaišykite ir viską kartu troškinkite maždaug 3 minutes. Įpilkite druskos, pagardinkite ir sumaišykite.
Šį įdarą tolygiai sudėkite ant bulvių masės, palikdami laisvą maždaug 2 cm tarpą nuo krašto.
Tada atsargiai susukite ir kepkite iki 190°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: