Cukinijų pyragaičiai tikrai nepaliks abejingų. Jie tokie skanūs, kad norėsite juos gaminti kiekvieną dieną. Receptas visai nesunkus.
Ingredientai:
- Cukinija – 1 vnt.
- miltai – 3 valgomieji šaukštai
- kefyras – 3 valgomieji šaukštai
- kiaušinis- 1 vnt.
- druska, pipirai – pagal skonį
- krapai – pagal skonį
- česnakai – 1 skiltelė.
Gaminimas:
Nulupkite cukiniją, supjaustykite plonais griežinėliais. Jų storis turėtų būti apie 3-4 mm.
Cukinijas pasūdykite, palikite 20 minučių pastovėti, kad nutekėtų skysčio perteklius.
Į gilią lėkštę įdėkite kelis šaukštus kefyro, įmuškite kiaušinį, sudėkite smulkiai supjaustytus krapus, įberkite druskos, pipirų, sudėkite susmulkintą česnaką.
Suberkite miltus, plaktuvu ar šakute išmaišykite viską iki vientisos masės. Turėtumėte gauti tešlą, kuri savo konsistencija primena tirštą grietinę.
Iš cukinijų nupilkite skystį. Kiekvieną cukinijos gabalėlį pirmiausia apvoliokite miltuose, po to panardinkite į tešlą
Kepkite viską įkaitintame augaliniame aliejuje, kol cukinijų pyragėliai iš abiejų pusių bus auksinės rudos spalvos. Pirmiausia kepkite iš vienos pusės, apverskite, po minutės uždenkite dangtį ir kepkite, kol suminkštės.
Tai yra „pyragėliai“, kuriuos gavome. Labai skanu, ypač su grietinės padažu. Skanaus!