Fantastiška idėja, kaip sunaudoti seną duoną! Aš šį receptą išbandžiau, kai aplankė netikėti svečiai ir šis patiekalas visiems tikrai labai patiko.
Išbandykite ir jūs šį „YouTube“ kanalo receptą!
Jums reikės:
- 1 senesnės duonos kepalo
- 1 didelio svogūno
- 3 skiltelių česnako
- maltos mėsos (250 gramų)
- 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
- 1 šaukštelio druskos (8 gramų)
- 1 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų
- 1/2 šaukštelio mėtų
- 1/2 šaukštelio čiobrelių
Padažui:
- 4 kiaušinių
- 1 stiklinės pieno (200 ml)
- krapų
Taip pat jums reikės:
- 1 raudonosios paprikos
- 1 žaliosios paprikos
- Čederio sūrio (100 gramų)
Gaminimo eiga:
Duoną supjaustykite riekelėmis.
Paruoškite 30 cm skersmens kepimo indą ir patepkite jį sviestu.
Ant dugno sudėkite duonos riekeles.
Iš faršo paruoškite įdarą.
Mėsą sumaišykite su smulkiai supjaustytais svogūnais, druska ir prieskoniais.
Kruopščiai viską išmaišykite.
Formuokite mažus kotletus, kuriuos sudėkite į kepimo formą ant duonos riekelių.
Apibarstykite krapais.
Sumaišykite kiaušinius su petražolėmis ir užpilkite ant duonos ir mėsos.
Ant viršaus taip pat suberkite supjaustytus paprikos gabaliukus.
Viską kepkite orkaitėje 200°C temperatūroje apie 25 minutes.
Tada pabarstykite sūriu.
Kepkite dar iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: