Nenustoju stebėtis, kiek daug bendro turi mūsų ir turkiška virtuvė. Pasirodo, kad įdarytos paprikos egzistuoja ir Turkijoje! Receptą man parvežė draugė, dažnai vykstanti ilsėtis į šią šalį. Dabar aš šį patiekalą gaminu ne rečiau nei įprastai įdarytas paprikas!
Geriausios žolelės yra petražolės ir kalendra. Tačiau niekas nedraudžia eksperimentuoti ir pridėti kitų žalumynų. Būtinai pabandykite patiekalą patiekti ne su klasikine grietine, o su jogurtu. Tai pasirodys labai neįprasta ir skanu!
Jums reikės:
- Saldžiųjų paprikų 8 vnt.
- Pomidorų 2 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Svogūno 1 vnt.
- Maltos jautienos 400 g
- Ryžių 100 g
- Vandens 150 ml
- Druskos 0,5 šaukštelio
- Lauro lapo 1 vnt.
- Žalumynų pagal skonį
- Saulėgrąžų aliejaus pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Paprikos miltelių pagal skonį
Gaminimas:
Morkas nulupkite ir sutarkuokite, svogūną supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, suberkite ten svogūnus ir pakepinkite. Tada sudėkite morkas ir kepkite dar 2 minutes.
Į keptuvę suberkite maltą mėsą ir pakepinkite ją su daržovėmis 2-3 minutes. Dabar suberkite nuplautus ryžius, išmaišykite, įberkite druskos, pipirų ir paprikos miltelių. Supilkite vandenį, išmaišykite, uždenkite ir troškinkite, kol ryžiai išvirs – apie 10-15 minučių. Į įdarą įmaišykite smulkintų žalumynų.
Nuplaukite paprikas ir pašalinkite sėklas. Pomidorus supjaustykite griežinėliais. Užpildykite paprikas įdaru ir uždėkite po pomidoro griežinėlį. Išdėliokite paprikas ant riebalais išteptos kepimo skardos.
Apšlakstykite paprikas augaliniu aliejumi ir užpilkite trupučiu vandens. Kepkite 50 minučių 180°C temperatūroje. Nepraleiskite momento, kai paprikos pradės ruduoti, tuomet apšlakstykite jas sultimis iš kepimo skardos, uždenkite folija ir kepkite toliau.