Paprikos, įdarytos ryžiais ir malta mėsa, neabejotinai patinka visiems. Šis patiekalas dažnai patiekiamas šventėse ir puikiai tinka vakarienei. O ką daryti, jei įprastas skonis tapo nuobodus ir norisi kažko naujo? Šiandien jums pasakysime, kaip paruošti ypatingai įdarytas paprikas.
Įdarytos paprikos
Šių paprikų ypatumas yra tas, kad jų nereikia troškinti. Jos kepamos orkaitėje. Be to, paprikos puikiai atrodys ant šventinio stalo. Žinoma, jei norite, galite gaminti jas ir darbo dienomis.
Jums reikės:
- 6 paprikų
- 500 g vištienos filė
- 1 svogūno
- 4 mažų pomidorų
- 1 valgomojo šaukšto grietinės
- druskos pagal skonį
- maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- 1 šaukštelio džiovintų česnakų
- 50 g sviesto
- 1 valgomojo šaukšto majonezo
- 120 g kietojo sūrio
- augalinio aliejaus
- žalumynų dekoravimui
Gaminimas:
Pirmiausia nuplautas paprikas perpjaukite pusiau. Tada iš kiekvienos pusės pašalinkite sėklas. Nusausinkite daržoves ant popierinio rankšluosčio.
Tuo tarpu paruoškite įdarą. Norėdami tai padaryti, supjaustykite pomidorus ir vištieną mažais kubeliais. Pomidorus galima supjaustyti su odele arba, jei norite, galite ją pašalinti. Įdarui taip pat supjaustykite svogūną. Tada suberkite visus smulkintus ingredientus į gilų dubenį.
Įdėkite majonezo, grietinės, druskos, pipirų ir pagardinkite likusiais prieskoniais. Be nurodytų, galite pridėti mėgstamų prieskonių. Tada kruopščiai išmaišykite įdarą.
Kiekvieną paprikos pusę užpildykite įdaru. Svarbiausia, kad įdaro nebūtų per daug, nes kepimo metu gali išsilieti sultys ir patiekalas bus sausas. Tuo pačiu būdu įdarykite likusias daržoves.
Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi ir ant jos išdėliokite įdarytas paprikas. Ant kiekvienos dalies uždėkite nedidelį gabalėlį sviesto. Tai padarys patiekalo skonį subtilesniu. Kepimo pabaigoje pabarstykite paprikas tarkuotu sūriu.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir pašaukite įdarytas paprikas 40–45 minutėms. Prieš patiekdami patiekalą ant stalo, galite papuošti žolelėmis.
Esame tikri, kad subtilus paprikų skonis nepaliks abejingų. Norint patiekalą padaryti įdomesniu, rekomenduojame rinktis įvairių spalvų paprikas.
Skanaus!