Tortas „Napoleonas“ ir „Medutis“ nieko nestebina, nors jie yra konditerijos klasika. Todėl jums reikia eksperimentuoti ir ieškoti naujų skonių. Ir šiandien mes jums turime vieną ypatingą receptą.
Labai skanus tortas
Tešlai reikės:
- 320 g miltų
- 250 g margarino
- 7 šaukštų vandens
- žiupsnelio druskos
- 1 valgomojo šaukšto cukraus
- žiupsnelio citrinos rūgšties
Kremui reikės:
- 380 g kondensuoto pieno
- 250 g sviesto
- 100 g graikinių riešutų
Gaminimas:
Į išsijotus miltus sudėkite margariną ir sutrinkite viską į mažus trupinius. Tada įberkite druskos, citrinos rūgšties ir cukraus. Viską kruopščiai sumaišykite.
Į tešlą įpilkite šalto vandens, gerai išmaišykite. Išminkykite tešlą, suspauskite į rutulį ir valandai padėkite į šaldytuvą.
Atvėsintą tešlą padalinkite į 9 lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į ploną sluoksnį, iš jo išpjaukite reikiamo skersmens apskritimą. Padėkite ant kepimo skardos ir kepkite apie 5-7 minutes. Stebėkite, kad nesudegtų. Taip iškepkite kiekvieną lakštą.
Iš likučių padarykite dar vieną lakštą, apkepkite jį iki auksinės rudos spalvos. Tada susmulkinkite jį į trupinius. Kartu su pyragu galite sumalti riešutus, jie bus naudojami dekoravimui.
Dabar paruoškite kremą. Norėdami tai padaryti, minkštą sviestą išplakite su kondensuotu pienu, suberkite smulkintus riešutus ir išmaišykite.
Iškeptus lakštus sutepkite kremu. Viršų aptepkite kremu, papuoškite riešutais ir trupiniais, o tada 6 valandas laikykite šaldytuve, kad tortas gerai sumirktų.
Tortas gaunasi labai švelnus ir traškus. Skoniu jis primena „Napoleoną“, tačiau šis subtilus kremas yra visiškai kitoks, jis tortui suteikia ypatingo skonio.
Skanaus!