Skanus desertas pagal „YouTube“ receptą, kurio skonis panašus į ledų. Tai iš tiesų prabangus desertas, kurį verta išbandyti!
Jums reikės:
Biskvitui:
- 5 kiaušinių
- 125 g cukraus
- 125 g paprastų miltų
- 25 g kakavos
- 40 ml vandens
- 8 g vanilinio cukraus
- žiupsnelio druskos
Kremui:
- 400 g plaktos grietinėlės (33 – 35% riebumo)
- 100 ml pieno
- 75 g medaus
- 125 g baltojo šokolado
- 8 g vanilinio cukraus
- 10 g želatinos + 50 ml vandens
Glajui:
- 80 g plaktos grietinėlės (33 – 35%)
- 80 g juodojo šokolado
Gaminimo eiga:
- Paruoškite biskvitą.
Plakite kiaušinius su cukrumi elektriniu plaktuvu dideliu greičiu 10 – 12 minučių, kol susidarys purios putos.
Galiausiai įberkite vanilinio cukraus, druskos ir vėl viską gerai išmaišykite.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir kakava, persijokite ir dviem etapais sudėkite į išplaktą kiaušinių masę.
Lengvai maišykite iš apačios į viršų.
- Sumaišykite vandenį su 2 arbatiniais šaukšteliais gautos tešlos atskirame indelyje, supilkite jį į tešlą ir vėl gerai išmaišykite iš apačios į viršų.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite plonu sviesto sluoksniu.
Ant jo užpilkite tešlą ir išlyginkite.
- Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 12 – 15 minučių 180°C temperatūroje.
Ar tešla iškepusi, patikrinkite su dantų krapštuku ir kai biskvitas bus paruoštas, leiskite jam pilnai atvėsti.
- Tada perpjaukite jį per pusę ir, jei reikia, peiliu nupjaustykite kraštus, kad jie būtų lygūs.
- Vieną biskvito dalį perkelkite į kvadratinę formą, sieneles apdenkite kepimo popieriumi.
- Paruoškite kremą. Želatiną sumaišykite su vandeniu ir leiskite jai išbrinkti.
- Į dubenį supilkite plakamą grietinėlę, įberkite vanilės ir išplakite, kol gausite tirštą plaktą grietinėlę. Įdėkite ją į šaldytuvą.
- Pieną pašildykite, bet neleiskite užvirti ir įdėkite balto šokolado.
Palaukite 1 minutę ir sumaišykite iki vientisos masės.
- Įdėkite medaus ir vėl viską labai gerai išmaišykite.
- Želatiną pašildykite, kad ji būtų skysta ir vienalytė. Supilkite ją į šokolado masę, gerai išmaišykite ir leiskite visiškai atvėsti.
- Dalimis įdėkite atšaldytą plaktą grietinėlę ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Kremą tolygiai paskirstykite ant biskvito ir uždenkite antruoju biskvitu.
- Paruoškite glajų. Grietinėlę pašildykite, jos neužvirdami ir sudėkite šokoladą.
Palaukite apie 1 minutę ir išmaišykite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės.
- Glajų tolygiai užpilkite ant pyrago, viršų išlyginkite mentele su dantukais ir padėkite į šaldytuvą 6 valandoms.
- Prieš pjaustydami šį desertą, peilį sudrėkinkite šiltame vandenyje, supjaustykite ir patiekite.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: