Puikus receptas vos per kelias minutes, kaip paruošti labai minkštą vištieną. Jei norite, kad tuo pačiu metu mėsa būtų tikrai ir minkšta ir sultinga, būtinai išbandykite „YouTube“ kanalo receptą. Juo pasidalino virtuvės šefas, kuris naudojo kiaušinio baltymą. Jis užtikrins, kad mėsa neišdžiūtų viduje ir būtų sultinga, o išorė išliktų šiek tiek traški.
Jums reikės:
- Vištienos krūtinėlės – 500-600 g
Marinatui:
- Sojų padažo – 1 valgomojo šaukšto
- Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
- Kiaušinio baltymo – 1 vnt.
- Krakmolo – 1 valgomojo šaukšto
- Obuolių sidro acto 6% – 1 šaukšto (galima pakeisti citrinų sultimis arba ryžių actu)
Padažui:
- Sojų padažo – 4 šaukštų
- Medaus – 1 arbatinio šaukštelio
- Obuolių sidro acto 6% – 1 šaukšto (galima pakeisti citrinų sultimis arba ryžių actu)
- Sezamo sėklų – 1 valgomojo šaukšto
- Augalinio aliejaus – 4 šaukštų
Gaminimo eiga:
Vištienos gabaliukus supjaustykite mažais gabalėliais.
Įpilkite sojos padažo, krakmolo, acto, juodųjų pipirų ir įmuškite kiaušinio baltymą.
Viską gerai išmaišykite, kad kiekvienas mėsos gabaliukas būtų padengtas marinatu.
Leiskite marinuotis mažiausiai 30 minučių.
Ruošdami padažą, sumaišykite sezamo sėklas, sojos padažą, actą ir medų.
Keptuvę gerai įkaitinkite. Įpilkite 4-5 šaukštus aliejaus.
Iš abiejų pusių kepkite vištienos filė gabaliukus apie 2-3 minutes iki jie įgaus auksinę spalvą. Tada sumažinkite temperatūrą.
Supilkite padažą ant mėsos ir gerai išmaišykite.
Kepkite dar 2 minutes.
Šis patiekalas gali būti patiekiamas su supjaustytais svogūnų laiškais ir ryžiais.
Patiekite su mėgstamu garnyru pagal savo skonį.
Linkime gero skonio!