Subtilus desertas „Paukščių pienas“ su vanilės aromatu patinka visiems. Vasarą šis desertas yra tikras atradimas, nes jo nereikia kepti, nes per karštį tai būtų kaip žygdarbis, ir deserte yra mažai cukraus, o tai reiškia, kad pavojus figūrai yra minimalus.
Ir jei pridėsite sausainių tokio deserto apačioje, gausite tikrą paukščių pieno pyragą!
Šiandien pasidalinsime instrukcijomis, kaip gaminti subtiliausią desertą „Paukščių pienas“. Tai daugelio mėgstamiausias vaikystės skanėstas!
DESERTAS „PAUKŠČIŲ PIENAS“
Jums reikės:
- 100 g kiaušinio baltymų (maždaug 3 kiaušinių)
- 100 g sviesto
- 60 g vandens
- 175 g cukraus
- 100 g kondensuoto pieno
- 1/3 šaukštelio citrinos rūgšties
- 5 g vanilinio cukraus
- 18 g želatinos (+ 100 g vandens)
- 100 g juodojo šokolado
- 10 g augalinio aliejaus glazūrai
Gaminimas:
Želatiną užpilkite vandeniu ir palikti, kad išbrinktų. Šiek tiek suminkštintą sviestą išplakite mikseriu iki šviesios ir purios masės.
Į sviestą po truputį supilkite kondensuotą pieną ir toliau plakite. Atminkite, kad sviestas ir kondensuotas pienas turi būti maždaug vienodos temperatūros.
Norėdami paruošti sirupą, į puodą storu dugnu supilkite cukrų ir vanilinį cukrų, ir įpilkite vandens. Užvirinkite sirupą ir įpilkite citrinos rūgšties. Virkite sirupą ant vidutinės ugnies 5 minutes.
Atskirame inde iki purumo išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Paruoštą sirupą plona srovele supilkite į išplaktus kiaušinių baltymus, toliau plakite dideliu greičiu iki standžių putų.
Išbrinkusią želatiną pašildykite ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje. Švelniai supilkite želatinos mišinį į baltymus. Taip pat keliais etapais supilkite sviesto ir kondensuoto pieno mišinį. Viską maišykite mikseriu mažu greičiu.
Supilkite masę į kepimo indą, padengtą kepimo popieriumi ir uždenkite maistine plėvele. Laikykite desertą šaldytuve arba šaldiklyje, kol sustings.
Norėdami paruošti glazūrą, ištirpinkite šokoladą su augaliniu aliejumi vandens vonelėje. Leiskite glazūrai šiek tiek atvėsti ir užpilkite ant suflė. Įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad skanėstas gerai sustingtų.
Šaltu peiliu supjaustykite desertą į porcijas ir mėgaukitės puikiu šio subtilaus delikateso skoniu. Skanaus!
Norėdami sužinoti daugiau apie šį receptą, žiūrėkite žemiau pateiktą vaizdo įrašą. Viskas pavyksta iš pirmo karto ir be didelių rūpesčių!
„Paukščių pienas“ žavi savo tekstūra ir kviečia paragauti. Mano šeima tiesiog dievina šį desertą.