Traškios lazdelės bus puikus užkandis bet kokia proga. Galite jų pasigaminti, jei darote vakarėlį, tačiau jos taip pat tiks ir žiūrint filmą su savo mylimuoju.
Ingredientai:
- kefyras – 1 stiklinė
- kiaušiniai – 2 vnt.
- miltai – 450 g
- soda – 1 arbatinis šaukštelis
- druska – 1 arbatinis šaukštelis
- sūris – 100 g
- svogūno laiškai – 60 g.
Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite kefyrą, druską, kiaušinius, tarkuotą sūrį, susmulkintus svogūno laiškus ir miltus. Tada minkome tešlą.
Iškočiokite tešlą ant miltais apibarstyto stalo ir supjaustykite maždaug centimetro storio juostelėmis. Apkepkite juosteles įkaitintame aliejuje, kol iš abiejų pusių jos bus auksinės rudos spalvos.
Sudėkite iškeptas lazdeles ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius. Patiekite su įvairiais padažais.