Puikus česnako lazdelių receptas iš „YouTube“ kanalo. Puikiai tiks vakarėliui ar vasaros šventei!
Jums reikės:
Dviejų kepimo skardų 22cmx17cm (2-4 žmonėms)
Tešlai:
- 200 g paprastų miltų
- Sausų mielių 5 g (0,5 šaukšto)
- 8 g (1 šaukšto) cukraus
- 4 g (0,5 šaukšto) druskos
- 15 g (2 šaukštų) alyvuogių aliejaus kepimui
- 120 ml drungno vandens
Česnako padažui:
- 10 g (0,5 šaukšto) susmulkinto česnako
- 20 g (2 šaukštų) lydyto nesūdyto sviesto
- 30 g tepamo sūrio (1 didelio šaukšto)
Ant viršaus:
- 280 g mocarelos sūrio
- Parmezano sūrio
- Raudonėlio, petražolių (neprivaloma)
Gaminimo eiga:
Mieles sumaišykite su cukrumi ir su šiltu vandeniu.
Miltus sumaišykite su druska ir įpilkite mieles, sumaišytas su vandeniu ir cukrumi.
Kai paruošite tešlą, įpilkite aliejaus.
Paruoškite vientisą tešlą, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Tuo tarpu paruoškite česnako, sūrio ir sviesto padažą.
Iškočiokite pakilusią tešlą ir apvoliokite ant miltais pabarstytos lentos.
Ištepkite padažu su česnaku.
Pabarstykite tiek sūriu, tiek raudonėliu.
Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite.
Kepkite 210 laipsnių temperatūroje 8-10 minučių.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: