Kiekvienas kartais nori valgyti ką nors sūraus. O žiūrint filmą ar serialą be užkandžių, atmosfera visai ne tokia. Daugeliu atvejų mes einame į parduotuvę ir ten perkame nesveikus traškučius ar krekerius. Pamirškite tai! Naminiai sūrio sausainiai kartą ir visiems laikams pakeis parduotuvėje perkamus užkandžius.
Sūrio sausainiai
Šių sūrio sausainių receptą išmokau iš draugės. Jos vyras yra aistringas futbolo gerbėjas, ir daugelį metų per rungtynes jis valgo naminius sausainius o ne parduotuvėje įsigytus traškučius. Jie ne tik ne prastesnio skonio, bet ir 100 kartų naudingesni. Kai šiuos sausainius iškepiau pirmą kartą, mano vyras pasakė, kad norės jų nuolatos.
Jums reikės:
- 200 g lydyto sūrio
- 80 g sviesto
- 0,5 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 1 kiaušinio
- 2 šaukštų pieno
- 1 puodelio miltų
- 1 šaukštelio cukraus
- sezamo sėklų (neprivaloma)
Gaminimas:
Pirmiausia sutarkuokite lydytą sūrį. Supilkite tarkuotą sūrį į gilų dubenį ir ten įmuškite kiaušinį.
Ištirpinkite sviestą ir supilkite į sūrio dubenį. Ten įberkite cukraus ir druskos.
Atskirai persijokite miltus ir kepimo miltelius. Suberkite į dubenį, kuriame yra sūris. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus, kol susidarys vienalytė tešla. Ji neturėtų būti per daug lipni. Jei minkant tešla stipriai prilimpa prie pirštų, į ją įberkite dar 1-2 šaukštus miltų.
Paruoštą tešlą plonai iškočiokite, o tada supjaustykite į mažus kvadratėlius.
Įtieskite kepimo popierių į kepimo skardą ir išdėliokite sausainius. Prieš pašaudami į orkaitę, paimkite teptuką ir aptepkite sausainius pienu.
Norėdami gauti auksinę spalvą, sausainius galite patepti kiaušinio plakiniu, o ne pienu. Jei norite galite sausainius apibarstyti sezamo sėklomis. Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
Kaip matote, sūrio sausainiai yra greitas ir labai paprastas užkandis. Be to, šios tešlos receptas yra universalus – jei norite, druską galite pakeisti cukrumi, o vietoj sezamo sėklų naudoti aguonas arba pabarstyti cinamonu.